husqvarna_svartpilen_801_2




Koncept Honda Bulldog

Nová Honda chce být silnějším bratrem malého Zoomeru. Na výstavě v japonské Osace se o víkendu představil koncept Bulldog, neboli nerozbitná motorka pro všechno.

Po nedávno představeném konceptu SFA se objevuje další koncept z dílny japonského výrobce. Na Osaka Motorcycle Show byla odhalena motorka připomínající malého Zoomera a tak se můžeme na silnějšího a většího Bulldoga podívat trochu z blízka. Na off-roadových balonech působí trochu jako nemotora, ale nenechte se zmást, dobrodružství s ním určitě také zažijete :o)
Na širokých patnáctipalcových pneumatikách je v rámu usazen vodou chlazený čtyřtaktní dvouválcový řadový motor DOHC o objemu 399 kubíků. Motor spolupracuje s šestistupňovou převodovkou. Honda použila motor a převodovku z modelu CB400F, který se prodává na japonském trhu a je postaven na stejném základu jako u nás prodávaný model CB500F.
Po obou stranách palivové nádrže najdeme dva velké úložné prostory. Sedlo se stlačilo dolů a jezdec tak sedí 730 mm nad zemí. Další zavazedla je připraven pojmout nosič, umístěný za sedlem. Rám obepínající přední dvojici světlometů známe už z modelu Zoomer, stejně jako bokem hozený budík. 
Honda ve své tiskové zprávě uvádí, že Bulldog je dalším stupněm ve světě zábavy. Doslova zaznělo slovní spojení "Roztomilý partner na cestování." Ať už si představujete pod pojmem "roztomilý" cokoli, víc než krása vás určitě bude zajímat každodenní život s motocyklem. Tedy spotřeba, velikost nádrže a jízdní vlastnosti. Nebojíme se, že by Honda odflákla svoji nejsilnější disciplínu, kterou je užitná hodnota a přitom motorka neuměla dobře zatáčet. Bulldogův robotický vzhled vem čert, pokud bude lidová cenovka.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist