yamaha_demo_tour




Honda VTR 250 na český trh

Není to ani dva měsíce, kdy jsem si v tomto článku povzdychl nad některými krásnými modely, které jsou v nabídce pouze v Japonsku a evropský trh si o nich může nechat jen zdát. A vida, Honda nelenila a připravila evropskou verzi tohoto krásného naháče s čtvrtlitrovým dvouválcem do V!

V Japonsku byl tento úspěšný model představen již v roce 1997. Použitá pohonná jednotka, dvouválec s válci v pravém úhlu 250 ccm po vzoru legendárního supersportu Honda VTR 1000, je na světě dokonce již od roku 1982, kdy poháněla model VT250F. Díky vysokému výkonu čtvrtlitru se sportovním projevem a charismatické stavbě příhradového trubkového rámu je tento stroj atraktivní pro mladé a začínající řidiče, ale díky svižnému podvozku a energickému projevu potěší i vyježděné motorkáře. Není divu, že se Honda VTR250 ve světovém měřítku stala jedním z nejúspěšnějších modelů této třídy.
Nová verze tohoto modelu konečně přichází také do Evropy i na český trh - a nemohla si vybrat lepší chvíli. Vzhledem k stále hustší dopravě i nákladům na dopravu je v Evropě stále větší zájem o jednostopá vozidla. Také ekologické ohledy nutí mnohé řidiče aut k zamyšlení, zda by nebylo lepší k přepravě jedné osoby využít něco lehčího. Honda VTR by mohla být přesně tou správnou odpovědí, která zohledňuje praktické a ekonomické aspekty a současně dokáže přinést vzrušení a požitek z jízdy.
Motor V-twin DOHC 90° s elektronickým vstřikováním a pětistupňovou převodovkou splňuje normu Euro3 a nabízí parametry 22 kW (30 koní) při 10 500 ot/min maximálního výkonu a 22Nm při 8 500 ot/min točivého momentu. S hmotností pouhých 161 kg s náplněmi by třicet koníků mohlo přinést opravdu hodně legrace, nádrž 12,4 litrů zase při slibované nízké spotřebě zaručuje dostatečný dojezd. No a největší pecka na konec: prodejní cena na českém trhu byla stanovena na 119 900 Kč s dostupností od července 2009. To na lehký a svižný třicetikoňový dvouválec v atraktivním nahatém provedení vůbec nezní špatně!

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist