globalmoto_duben_nolan




Honda ukazuje zajímavé koncepty CB125X a CB125M

Honda představuje dvojici osminkových studií CB125X a CB125M a nutno dodat, že vypadají opravdu skvěle. Supermotardové „emko“ útočí na srdce asfaltově založených mladých dravců a ostře řezaný model X naopak na city terénně naladěných střelců.

Kapitoly článku

Dalo by se klidně říct, že italský design Hondě svědčí. Nejlepším důkazem je velice povedená a prodejně silná Honda Africa Twin a nebo loni představená nahatá Honda CB1000R. Také tato dvojice představených konceptů se zrodila na skicácích italských návrhářů v Římě a alespoň za mě má šmrnc a jiskru. Oba modely mají stejný rám a to samé platí také o kapalinou chlazeném jednoválci, který už dnes funguje na sériové malorážce CB125R.

Asi o trochu více mě čapl za srdce model X, který ctí čistý moderní design ostrých křivek, ovšem i přes to vše je znát příslušnost k dravým rally speciálům. Celý tým vedl šéf projektu Valerio Aiello a myslím, že si zaslouží palec nahoru. Teď už nezbývá než držet palce, aby se koncept stal co nevidět realitou a alespoň z mého pohledu by nebylo od věci, kdyby se šasí aplikovalo na nějaký větší agregát.

Také „stríťácká“ dváca vypadá skvěle a její agresivní vzhled bude pro teenagery velkým lákadlem. Opět je však otázkou, jak se „emko“ popasuje s homologačním kitem a jak se podaří povedenou studii přetavit do sériové podoby. Každopádně základ je dobrý a tak je na čem stavět. 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 18 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pernik92 přispěl 6 Kč
LesaPáán přispěl 6 Kč
DoktorMax přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist