yamaha_mt09




Honda ukazuje novou CB 150R určenou pro asijské trhy

Na letošním motosalonu v Bangkoku pět měsíců zpátky, ukázala Honda velmi pěkný koncept 150SS Racer. Jeho vzhled sklidil velké pochvaly, a proto není divu, že se japonský výrobce rozhodl přetvořit koncept do sériového modelu.

Výsledkem je malý moderní naháč CB 150R, určený zejména pro Thajsko a další asijské trhy. Že by se motorka objevila v Evropě, to je velmi nepravděpodobné. Tady by totiž svým objemem nevyhovovala parametrům pro řidičský průkaz A1 a celkově u nás nejsou malé objemy ani zdaleka tolik populární, jako v Asii.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

I tak ovšem novinka od Hondy rozhodně stojí za pozornost. Základem je trubkový příhradový rám, kterému dělá vpředu společnost až obdivuhodně „dospělá“ obrácená vidlice o průměru 41 mm. Ta je spolu s radiálně uchyceným čtyřpístkovým brzdovým třmenem vypůjčená ze skútru X-ADV.
Předek s futuristickým světlem navíc není jediná dospělácky vypadající část motorky. Dobře vypadá třeba barevný LCD displej, nahrazující klasické budíky, hliníková kyvná vidlice nebo výfuk ústící pod motorem.

Srdcem se stal nově vyvinutý vodou chlazený jednoválec se čtyřmi ventily, jehož objem činí právě 150 ccm. Agregát disponuje pochopitelně vstřikováním, šestistupňovou převodovkou a emisní limity by měl plnit na dlouhou dobu dopředu. Hodnotu výkonu však Honda bohužel neuvádí.
Cena na thajském trhu je značně přívětivá. Nejlevnější verze vyjde v přepočtu na 65 550 korun a vrcholná specifikace s ABS a dalšími příplatky stojí 88 350 korun. V plánu jsou také speciální limitované edice Steet Café a Scramble Café s pozměněným designem.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kopetr přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
speroure přispěl 1 Kč
callowsick přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist