yamaha_demo_tour




Honda představila trialový speciál Montesa Cota 300RR

Honda již delší dobu vlastní španělskou značku Montesa, jejíž doménou byly vždy trialové speciály, nebo chcete-li „šlapačky“. Právě skrze tuto firmu si chce japonský gigant nyní rozšířit své portfolium závodních strojů a nabídne proto novou a výkonnější trialovou motorku.

Cota 300RR se v katalogu připojí ke slabšímu modelu 4RT260. Základem je přepracovaný čtyřtaktní motor o objemu 288 ccm, kterému byl prodloužen zdvih a zvětšeno vrtání. Výsledkem by měl být vyšší točivý moment a výkon v nízkém a středním spektru otáček, s jehož nastavením si půjde dopodrobna hrát díky programovatelné řídící jednotce. Celková hmotnost motocyklu činí neuvěřitelných 73 kilogramů, a to včetně plné nádrže.

Hondou vlastněná Montesa slaví úspěchy zejména za velkou louží v USA, kde si stihla vybojovat renomé vynikajících lehkých, výkonných a agilních motorek, úspěšných ve všech disciplínách. Oba modely značky jsou dostupné skrze dealery Hondy jako limitované edice a cena nové 300RR činí 9 999 amerických dolarů (248 tisíc korun).

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist