globalmoto_unor




Honda představí off-road skútr podle konceptu City Adventure

Kola s drátovým výpletem, terénní pneumatiky, převrácená vidlice a dvouspojková automatická převodovka - tak by se dala ve zkratce charakterizovat novinka od Hondy, která bude představena letos na podzim. Zajímavý koncept City Adventure, postavený na základě modelu Integra, skutečně půjde do prodeje.

Letos Honda udělala díru do světa s novým modelem CRF1000L Africa Twin, a na jeho úspěch se pokusí navázat i v kategorii skútrů. Do podobného stylu oblékla svůj crossover na pomezí motorky a skútru a jako koncept City Adventure jej ukázala před rokem na výstavě v Miláně.

Teď už nás prostřednictvím série videoklipů zve na představení sériového modelu.

Z pohyblivých obrázků je patrné, že finální podoba se od konceptu příliš lišit nebude. V detailech si kamera často všímá převrácené přední vidlice, sedmnáctipalcovch ráfků s drátovým výpletem a hrubého vzorku pneumatik, jízdní záběry se odehrávají z velké části v terénu. Off-roadová verze Hondy Integra bude podle všeho vybavena dvouspojkovou automatickou převodovkou DCT s možností sekvenčního řazení pomocí tlačítek na řídítkách, což by mohla být jedna z mála nevýhod při jízdě mimo asfalt. Nejde však o žádné hard enduro, protože kromě hmotnosti tu trochu překáží i typická ergonomie skútru, která dost limituje možnost jízdy ve stupačkách. Jinak je to ale vskutku originální a smělý nápad.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):
Motokatalog.cz



TOPlist