yamaha_tenere_duben




Honda potvrdila vývoj silničního RCV

Prezident společnosti Honda ve svém projevu ke konci fiskálního roku oznámil, že japonská značka pracuje na novém sportovním motocyklu, který vychází ze závodních speciálů MotoGP. Tato informace nepřímo potvrzuje nedávné spekulace, že se na trhu objeví limitovaná série motocyklu RC213V s homologací pro silniční provoz.

Tisková zpráva sice neprozrazuje nic konkrétního, ale jisté indicie se v ní nalézt dají. Prezident společnosti Honda, pan Takanobu Ito, uvedl doslova že "Honda vyvíjí nový sportovní motocykl řady Supersport. U tohoto modelu budou využity technologie ze strojů Honda použitých při MotoGP. Tento motocykl aspiruje na to, aby poskytl stejné nadšení a vzrušení jako sportovní model RC30 (VFR750R), který byl poprvé představen v roce 1987."
Právě odkaz na legendární superbike naznačuje, že Honda půjde osvědčenou cestou a do nového sportovního modelu použije motor V4. Potvrdí-li se kromě této domněnky i zatím neověřené informace ze zákulisí, bude design malosériově vyráběné novinky vycházet ze závodního speciálu RC213V.  Více informací už se klidně může objevit už na letošní výstavě EICMA.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):



TOPlist