journeyman_brezen




Honda NM4 Vultus: první kus je v ČR

Neuběhlo ani půl roku od oficiálního představení, a tahle Honda s hodně odvážným futuistickým designem se už prohání po českých silnicích. Zatím se k nám oficiálně nedováží, ale díky rakouskému zastoupení značky se povedlo alespoň na pár dní půjčit do ČR jeden testovací kousek. A ten zamířil rovnou před naší redakci!

Kapitoly článku

Jestli se Honda NM4 Vultus na český trh dostane, to zatím není jisté. Kdybyste ale nechtěli čekat jak to dopadne, můžete si pro ni zajet do Rakouska. Tam za ní chtějí 12 990 Eur, což je v přepočtu zhruba 360 tisíc korun. To není zrovna málo, že? Na druhou stranu také nejde o žádnou tuctovku, a za neotřelým designem se otočí úplně každý - to jsme měli možnost vyzkoušet už včera při převozu putovní motorky z Budapešti. 
Podrobnější test včetně videa připravujeme - zatím můžeme prozradit, že na dlouhé přesuny to není úplný ideál - nízké sedlo je poměrně tvrdé, a nohy na předkopnutých plotnách zadku moc neodlehčí. Úzká řídítka jsou naopak vytažená hodně k jezdci, takže dlouháni se budou muset kouknout po jiných úchytech. Skloněné plexi zvedne vítr maximálně do výšky krku, a malá nádrž vás pošle k pumpě každých dvěstě kiláků.
Tohle je prostě futuristická masírka do města - trochu skútr, trochu chopper. Ve městě je Vultus i přes svou délku překvapivě obratný, a perfektně využívá potenciál řadováho dvouválce, který si vypůjčil od NC750X. Tenhle agregát v kombinaci s dvouspojkovou šestistupňovou převodovkou se v městském provozu cítí jako ryba ve vodě, a ani pohotovostní hmotnost 245 kg není díky nízkému těžišti žádnou překážkou při kličkování mezi auty. Dobře se bude cítit také na kvalitních okreskách.
Více podrobností a video najdete na Motorkáři.cz příští týden.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz



TOPlist