husqvarna_svartpilen_801_2




Honda CTX700 už na podzim v Miláně!

Už s půlročním předstihem známe první novinky, které se objeví začátkem listopadu na výstavě EICMA. Z Hondy právě přišlo potvrzení, že modely CTX700 a CTX700N se budou od příštího roku prodávat i v Evropě, a dokonce s dvouspojkovou převodovkou ve standardní výbavě.

Dva nové cruisery, postavené na stejném základě jako modely populární řady NC700 a Integra, byly v Americe představeny začátkem února. Honda překvapivě brzy potvrdila jejich prodej také na evropských trzích - oba modely se k nám dostanou už v sezóně 2014, a  poprvé budou naživo k vidění na výstavě v Miláně.
Honda za poslední rok zaznamenala v Evropě průdký nárůst poptávky po modelech s dvouspojkovou převodovkou DCT, a tak obě novinky budou mít tuto technologii rovnou v základní výbavě. Připomeňme, že dvouspojkovou převodovku lze v současnosti zvolit jako alternativu ke klasickému řazení u čtyř modelů Honda (NC700X, NC700S VFR1200 a Crosstourer) a pátá Integra se dodává standardně vybavena DCT. 
DCT může fungovat jako automatická i manuální převodovka. Klasická nožní řadička je nahrazena dvojicí tlačítek na levé rukojeti, které slouží k řazení - ukazováčkem nahoru, palcem dolů. Na opačné straně řidítek palcem pravé ruky volíme mezi automatickými módy (D - drive, S - sport) a neutrálem, ukazováčkem mezi automatickým režimem a manuálním řazením - přepínač AT / MT. Na levé rukojeti najdeme ještě ruční brzdu, která se využívá při parkování v kopci, protože elektronika automaticky při vypnutí motoru zařadí neutrál. Podrobnější popis systému DCT najdete v tomto článku.

Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist