journeyman_brezen




Honda CBR500 a CB500 spy photos

Z prezentace v thajské továrně Hondy se na světlo dostaly dvě nekvalitní fotky, které podle jejich autora údajně zachycují nové modely CBR500 a CB500.

Ve fóru na webu CBR250.net píše uživatel s nickem Redline, že na rozostřených záběrech zachytil dvě novinky, které Honda uvede na trh v roce 2013: CBR500 a CB500. Podle všeho to vypadá, že se jedná o kapotovanou a nahatou verzi jednoho a téhož motocyklu.
Zatím není jasné, na které trhy Honda s novinkami míří, ale je celkem logické, že s nimi bude chtít konkurovat modelům jako je nová Ninja 300 nebo loni modernizované Er-6n a Er-6f.
Z nekvalitních obrázků se těžko dají rozpoznat jakékoli technické detaily a spekulovat o konfiguraci ši parametrech motoru nemá zatím smysl. Že se bude jednat o levné rozpočtové modely, o tom svědčí klasická přední vidlice, jednoduchá přední kotoučovka i výroba v thajské fabrice.
Maska kapotované CBR500 si překvapivě vzala za designový vzor starší CBR600RR, zatímco naháč se zepředu nápadně podobá o něco modernější Hondě CB1000R. Ani v jednom případě ale nečekejte sportovní ambice - hlavní roli tady bude hrát praktičnost, všestrannost a dostupnost.
Jak na tom budou novinky s konkrétními parametry, a zda se vůbec dostanou na evropské trhy, to se dozvíme nejpozději za pár týdnů na výstavě EICMA v Miláně.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist