globalmoto_duben_nolan




Honda Africa Twin Rally jde do výroby

Koncept Africa Twin Enduro Sports, představený na podzim loňského roku, se poměrně záhy dočkal první produkční verze. V Římě se o víkendu představila Africa ve verzi Rally s řadou terénních a závodních úprav, ale také homologací pro silniční provoz.

Novinka se prezentovala na výstavě Motodays Motorcycle Expo, a je postavená podle závodního stroje, na kterém italský jezdec Paolo Ceci odjel poslední ročník dálkové rally Africa Eco Race. Spousta komponent pochází z nové Hondy CRF450 Rally, a díky tomu je limitka nejen odolnější při jízdě v těžkém terénu, ale také o sedm kilo lehčí než základní model.

Kompletní výfukový systém Termignoni zase přidal motorce pět koní výkonu, a přitom prošel homologací podle normy Euro 4. Další změny proti originálu se týkají lepšího odpružení, odolnějších ráfků, pancéřových brzdových hadic, vyššího předního blatníku a karbonových dílů kapotáže. Africa Twin Rally bude k mání s manuální i dvouspojkovou automatickou převodovkou, a cena je přepočtu 610 tisíc, respektive 660 tisíc korun.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist