globalmoto_duben_nolan




Honda 2013: Tři nové pětistovky

Ne jeden, ne dva, ale hned tři nové modely se stejným motorem a na stejném podvozku připravila Honda na příští rok. Všechny jsou zachyceny na amatérských fotografiích, pořízených během reklamního natáčení.Teenageři se mají fakt na co těšit.

Nápad postavit tři motorky na stejném základu se tak osvědčil, že Honda pokračuje ve stejné filozofii i nadále. Jenom složení modelů se trochu liší od řady tří sedmistovek, představených před rokem. Pětistovka s výkonem těsně pod hranicí 35 kW bude přeci jen zajímat hlavně náctileté, a ti mají radši akční supersport než páprdovský skútr. Integru tedy v menší kubatuře nahrazuje kapotovaná sportovní CB500R, kterou v trojici podle očekávání doplňuje naháč CB500. Překvapením večera je ovšem cross-over CB500X s hodně povedeným designem.
Od půllitrového motoru - přesněji 470 ccm - se také očekává trochu větší otáčková divočina, než   u sedmistovek, poháněných půlkou automobilového čtyřválce. Tam se hrálo na velký krouťák a klidnou sílu, ale pětistovka bude muset objemový hendikep dohnat otáčkami, aby dosáhla na stejný výkon 47 koní. A to se bude mlaďasům určitě líbit, stejně jako design, inspirovaný dospělými Hondami.

Do oficiálního představení zbývá ještě pár týdnů, takže zatím máme k dispozici pouze některé parametry a pár obrázků.
  • kapalinou chlazený řadový dvouválec 470 ccm
  • výkon 46,9 k
  • točivý moment 40,6 Nm
  • šestistupňová převodovka
  • pneu 120/70-17 /160-60-17

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist