yamaha_demo_tour




Chystaný Project 2&4 od Hondy spojí svět aut a motorek

Ačkoliv je zářiový autosalon ve Frankfurtu čistě automobilovou záležitostí, každý motorkář si i zde najde něco, co ho přinejmenším zaujme. V případě letošního ročníku by to mohl být chystaný koncept s názvem Project 2&4 od Hondy, který velmi zajímavým způsobem snoubí automobilovou a motocyklovou techniku.

Ač je na světě v tuto chvíli jen jeden jediný teaser obrázek, je z něj naprosto jasné, že se bude jednat o jednomístný sporťák formulové „open-wheel“ koncepce. A mezi námi, jaká kategorie automobilů může být motorkám blíž, než právě tato. Spojitost s motorkami ovšem zdaleka nekončí, protože jak dál odhaluje tisková zpráva, projekt z poloviny vzniká v designovém centru Hondy v japonské Asace. A jak znalí možná vědí, jedná se o centrum, ve kterém vznikají motorky.
No a konečně je tu ta nejdůležitější spojitost, a sice pohonné ústrojí. Automobilový motor totiž budeme v útrobách stroje hledat marně. Místo něj Honda do svého konceptu zakomponovala vidlicový čtyřválec o objemu rovného litru, který je znám z MotoGP speciálu RC213V. Na jaký výkon bude motor naladěn, to je bohužel jedna velká neznámá. Lze ovšem očekávat, že to bude hodně přes 200 koní.
Project 2&4 se představí příští měsíc ve Frankfurtu a podle všeho nabídne spojení svobody motocyklu, a manévrovatelnosti auta. Co myslíte, má taková hračka od Hondy naději na sériovou výrobu? My pevně doufáme, že ano.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist