husqvarna_svartpilen_801_2




Honda odhalila podobu crossoveru VFR800X!

Honda právě odhalila podobu své připravované novinky, kterou hodlá představit na listopadové výstavě v Miláně.Japonská značka se už nyní hlásí do světa, že nový model bude výborným crossoverem, tedy spojením dvou stylů. Srdcem nové Hondy VFR800X má navíc být véčkový čtyřválec.

A proč zrovna crossover? Průzkumy Hondy ukázaly, že zákazníci chtějí motocykl, který vyniká jedinečným stylem a je vhodný pro jízdu za všech podmínek v průběhu sezóny. Honda proto zákazníky vyslyšela a do takového stroje se pustila.

Nová Honda VFR800X má totiž disponovat flexibilitou a charakterem blízkým naháčům, nicméně poskytne vzpřímenou jízdní pozicí jezdce a vzhled blížící se ke kategoriie endur.

Honda nejprve zveřejnila hrubou skicu motorky. Po několika dnech ukázala i náčrt přední části nového stroje. Teprve nyní je ale na světě celková podoba motorky. Ta se od prvotní skici liší v některých detailech, na první pohled je ale zřejmá inspirace u VFR1200F. K jejím typickým tvarům přidal crossover agresivnější rysy a ostřeji říznuté tvary.
Chystaný motocykl s motorem koncepce V4 má být typickým představitelem kubatury střední třídy. Přestože vypadá jako zástupce kategorie enduro, má nízko posazené sedlo, což umožňuje pohodlné svezení bez ohledu na výšku jezdce.

Díky nízko položenému těžišti, širokým řidítkům a vzpřímené jízdní pozici má být podle Hondy jízda a manévrovatelnost na tomto motocyklu snadnou a pohodlnou záležitostí.

Všechny tři skici jsou prvním znázorněním motocyklu, za jehož podobou stojí designeři v Hondě Design Centre v Římě. Definitivní vizáž motocyklu bude poprvé představena 2. listopadu na výstavě EICMA v Miláně, kde budou k dispozici také fotografie a bude oznámeny datum zahájení výroby.

Honda v Miláně představí kromě tohoto crossoveru také nový koncept motocyklu s motorem 1200ccm s V4 konfigurací, který byl poprvé použit v modelu VFR1200F, aby ještě více umocnila svou vůdčí pozici v impozantním světě V4 motorů.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):



TOPlist