husqvarna_svartpilen_801_2




Novinky Harley Davidson: Breakout a Street Bob SE

Zatímco u nás frčel naplno výstavní víkend, z Milwaukee přišly zprávy o dalších dvou nových modelech na tento rok. Prémiový Softail Breakout odhaluje samotnou podstatu motocyklu a zároveň je vybaven exkluzivními prvky, jaké na jiném Harleyi nenajdete. Street Bob Special Edition zbavený veškerých zbytečností je naopak nejdostupnějším modelem z řady Dyna.

Stejně jako Breakout Custom Vehicle Operations ™ (CVO ™), který byl představen loni na podzim a stal se jednou z hlavních ozdob stánku Harley Davidson na právě skončené výstavě Motosalon, se i produkční verze modelu Breakout pyšní dokonale hladkými liniemi a pozornost přitahuje především na motor a kola. Dlouhý a nízký Breakout je vybaven zadní pneumatikou o šířce 240 mm. Vizuálně vše vyrovnávají masivní vidlice a osekané blatníky, zatímco konzole nádrže a dragstarová řídítka zaručují nízký profil motocyklu. Motor Twin Cam 103 ™ a ostatní komponenty jsou vyvedeny v zářivém chromu a černé lesklé barvě.
"S modelem Breakout jsme se dostali až na pravou podstatu motocyklu, což znamená, že jsme dali důraz na pohonnou jednotku a kola," říká styling manager Kirk Rasmussen. "Černý a chromovaný motor vizuálně vystupuje ze středové části motocyklu a pro maximální zdůraznění pneumatik jsme osekali blatníky. Odhalením tak velké plochy gumy jsme chtěli jen podtrhnout jeho drsný a svalnatý vzhled. "
Specifickou novinkou, vyhrazenou pouze pro model Breakout jsou kola Gasser. "Vždy jsme obdivovali dragstarový styl kol Gasser, známých ze 60. a 70. let minulého století," říká Rasmussen. "A naše kola jsou inspirovaná touto klasikou. Každé kolo má 10 půlkulatých paprsků. Každý druhý paprsek má mechanicky obroušený černý lak, podobně jsme obrousili i rám kola, aby se odkryl hliník pod černým lesklým nátěrem."
Hliníková olejová hliníková nádrž je také v černém lesklém provedení, stejně jako vidlice, brzdové kotouče, koncovky výfuku a řídítka.
Nový Street Bob® Special Edition je čistý bobber, který designéři posunuli zase o kus dál. Model inspirovaný programem Harley-Davidson Factory Customization je striktně limitován pouze pro trhy Evropa, Střední východ a Afrika.
Nový Street Bob® Special Edition je nově vybaven motorem o obsahu 1690 cm³, který dodá nezaměnitelné dunění. Zdobí jej unikátní dvoubarevné provedení a drátová kola s červeným okrajem. Tento jedinečný stroj vybočuje z řady jak svým vzhledem, tak hlavně svým typickým zvukem. Street Bob® Special Edition je nejdostupnějším modelem řady Dyna, ale přesto vyjíždí z továrny s ABS ve standardní výbavě.
Hlavními prvky motocyklu Street Bob® Special Edition, které tvoří jeho nezaměnitelný vzhled, jsou – sólosedlo, zkrácený zadní blatník a řídítka mini ape-hanger. Novinkou je černá hnací jednotka Twin Cam 103™ se zvýrazněnými detaily, čistý zadní blatník s montovanými světly a černá přední část.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):



TOPlist