journeyman_brezen




Harley-Davidson představuje nový závodní speciál

Po více než čtyřiceti letech Harley-Davidson obměňuje techniku pro závody flat-tracků. Na nedělním podniku Pro Springfield Mile měl premiéru model XG750R, postavený ve spolupráci s firmou Vance & Hines Motorsport na základu H-D Street 750. Novinka zatím nepůjde do volného prodeje a přinejmenším nějaký čas bude jezdit pouze na hliněných oválech.

Po dlouhých čtyřech dekádách se potenciál úspěšného flat-trackového speciálu Harley Davidson XR750R zřejmě dostal na své limity, a tak americká firma sáhla po modernějším základu. Ze sériového motocyklu Street 750 si nový závoďák vypůjčil jak vodou chlazený vidlicový dvouválec Revolution X, tak i rám. Obojí je však patřičně vyladěno specialisty od Vance & Hines Motorsport, která dodala i výfukový systém a jiné vstřikování.

„Za značkou Harley-Davidson stojí desetiletí úspěchů v závodních tratích i v nejrůznějších závodech, a tak nám bylo jasné, že nastal ten pravý čas pro vývoj nové generace flat-track motocyklů, které budou mít možnost obstát v divácky nezajímavějších sportovních závodech,“ říká Kris Schoonover, manažer závodních motocyklů Harley-Davidson.

Na nový Harley-Davidson XG750R usedne v této sezóně závodník Davis Fisher, který je veřejnosti znám už jako jezdec týmu Vance & Hines, a v nedělním závodě při premiérovém startu na novince obsadil třetí místo.

„Měli jsme zájem o mladého jezdce se syrovými schopnostmi, který by si co nejlépe s XG750R rozuměl a Davis se nám jevil ve své třídě jako nejlepší. Jsme rádi, že můžeme pracovat s nastupujícími talenty jako je právě Davis a rozvíjet nový model po boku zkušeného jezdce jakým je Brad Baker,“ říká Kris Schoonover. 23letý Baker přitom bude i nadále závodit na stroji Harley-Davidson XR750R.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist