globalmoto_duben_nolan




Harley-Davidson má nového powercruisera FXDR 114

Blíží se konec léta a to je tradiční termín pro zveřejnění novinek z Milwaukee. Do roku 2019 vyjede modelová řada Softail obohacená o zbrusu nového powercruisera a modely Touring a Trike se dočkají drobných inovací. H-D jsou i doplňky a customizace a i v téhle oblasti se můžeme těšit na něco nového.

Kapitoly článku

Harley-Davidson FXDR™ 114

Za motorkou, která nemá žádné jméno se skrývá nový nízký agresivní a výkonný powercruiser z řady Softail. O pohon se stará agregát Milwaukee Eight 114, což v řeči našich čísel znamená 1 870 ccm a úctyhodných 161 Nm při 3 500 otáčkách. Protože se motor ukrývá v rámu z řady Softail, půjde určitě o dobře fungující a ovladatelný celek. Sportovní jízdu by mělo podtrhnout i to, že jde o Softaila, který dovolí největší úhel náklonu.

O tom, jak to půjde ve spojení s tlustou 240 mm zadní pneumatikou se budeme muset přesvědčit sami, každopádně tenhle balon podtrhuje dragsterovskou siluetu stroje s délkou 2 425 milimetrů. Snadné ovládání by měla podpořit i nová zadní hliníková kyvka, lehký hliníkový podsedlový rám a odlehčená kola. Se všemi těmito komponenty motocykl váží 289 suchých kilo, můžete si k tomu přičíst ještě váhu téměř 17 litrů paliva v nádrži a vyjde vám, že to nakonec nebude žádný drobeček. Stejně i cena, která by se měla po přepočtu z Eur pohybovat kolem 635 tis. Kč.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Touring a Trike

Cestovní Touringy a tříkolky vyjedou do nového roku hlavně s novým palubním systémem Boom! Box, který nabídne moderní vzhled a ovládání ve stylu dotykových telefonů a tabletů. Kromě dalších speciálních motofunkcí přibyla také konektivita se standardem Apple CarPlay a hlasové ovládání. Vybrané modely řady Touring a Trike také dostanou motory Milwaukee-Eight 114 – největší dostupný agregát u standardních modelů. Tříkolky k tomu navíc přidávají nový brzdový systém Reflex Linked Brake. Pod tímhle názvem se schovává ABS, kontrola trakce, systém řízení prokluzu a propojené brzdy. Technologie odpružení Harley-Davidson Touring 2019 zase nabídne tříkolkářům větší pohodní a snadnou možnost nastavení předpětí pružiny.

CVO 2019

Pro koho jsou standardní H-D málo, může sáhnout po jednom z limitovaných modelů CVO 2019. Pro příští rok je v nabídce CVO Limited, CVO Street Glide a CVO Road Glide, všechny pohání velký motor Milwaukee-Eight 117 a standardně na nich najdete nový infotainment Boom!Box GTS. Tady už není moc co ladit, ale kdyby přeci jenom, tak můžete vybírat z nové kolekce doplňků Dominion. Novinky jsou i v katalogu Screamin‘ Eagle a za zmínku stojí také nový sedmipalcový světlomet Daymaker Adaptive LED, který umí přisvěcovat do zatáček a kolekce oblečení a jezdeckého vybavení FXRG.

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
Capt.Orr přispěl 3 Kč
wario přispěl 3 Kč
Straza.ninja přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist