yamaha_demo_tour




Harley-Davidson Forty-Eight

Po řadě nepříznivých zpráv přichází z Ameriky konečně jedna pozitivní záležitost, oznámení nového modelu Forty-Eight (48) postaveného na základu řady Sportster 1200.

Hlavním charakteristickým rysem nové „osmačtyřicítky“ jsou šestnáctipalcové balónové pneumatiky, kvůli kterým také bylo nutné použít podstatně širší přední vidle. Přední kolo jen minimálně zakrývá krátký stylový blatník uchycený společně s brzdovým třmenem. V nabídce by měla být také upravená brzda s historickým tvrdým sedlem a dalšími doplňky.
Model Forty-Eight stejně jako většina custom modelů odvozených z řady Sportster 1200 používá snížený posaz a je jednomístný, přestože je možné dokoupit i druhé sedlo. Video na konci článku zmiňuje také posaz jezdce více nakloněný dopředu. Základ většiny konstrukce vychází z loňské verze Nightster, byla však použita ještě menší nádrž, nižší řídítka, odlišné přední světlo a v neposlední řadě ostřejší úhel přední vidlice slibující obratnější jízdu v zatáčkách.
Dalším poznávacím znamením jsou podvěšená zpětná zrcátka a hlavně tvar nádrže označovaný jako „peanut“ odkazující na historii. Právě od něj je totiž odvozen název stroje Forty-Eight, v roce 1948 byl představen první model Harley-Davidson s tímto charakteristickým sportsteráckým tvarem nádrže.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (31x):



TOPlist