globalmoto_duben_nolan




Harley-Davidson 2016: víc výkonu a temnější styl

Dva nové modely Dark Custom, nová Road Glide Ultra, Fatboy a Softail Slim s motory Screamin’ Eagle Twin Cam 110 a řada dalších změn - takový bude rok 2016 u americké značky Harley-Davidson.

Kapitoly článku

Přestože se u Harleye žádné zásadní novinky v příštím roce nedočkáme, vývojové změny se projeví napříč celou modelovou řadou. K těm výraznějším patří nové modely řady Dark Custom. Jedním z nich je Iron 883, který našel inspiraci u garážových bobberů. Kromě upraveného vzhledu se pochlubí novou přední vidlicí s možností nastavení, lehčími koly a upraveným sedlem. Za dragsterovými řídítky tedy čeká větší pohodlí a lepší ovladatelnost.

Nový Forty-Eight získal svůj hrozivý vzhled díky široké přední pneumatice, novým kolům a masivní přední vidlici o šířce 49 mm. Také u něj najdeme vylepšené odpružení, tentokrát v podobě nových zadních tlumičů, a pozměněnou jízdní pozici. Retro styl a perfektní poměr černé barvy a chromu má neskutečný vizuální dopad.

V řadě Softail dostaly všechny modely modernější motor High Output TwinCam 103, od kterého zákazníci mohou očekávat kromě vyššího výkonu také delší životnost. Kdo by chtěl ještě silnější verzi modelu Fat Boy nebo a Softail Slim, může sáhnout po nové verzi S, vybavené motorem Screamin’ EagleTwin Cam 110. Dvouválec o objemu 1 801 ccm byl k mání zatím pouze u továrních speciálů CVO.

Novým prvkem základní výbavy je elektronický tempomat u modelů Heritage Softail Classic, Softail Deluxe, Fat Boy S a Softail Slim S. Další modely řady Softail lze tempomatem dovybavit za příplatek.

Po dvou letech se do řady Touring znovu vrací Road Glide Ultra, a jak už napovídá název, jedná se o loňskou novinku Road Glide, doplněnou o třetí kufr a křeslo pro spolujezdce. To ovšem není jediným rozdílem, stejně jako u modelu Electra Glide Ultra i zde najdeme motor Twin-Cooled High Output Twin Cam 103, tedy motor s částečným chlazením pomocí kapaliny.  

U další loňské novinky, modelu Street 750, fabrika promptně zareagovala na stížnosti ohledně nedostatečného brzdného účinku. Tenhle problém by mělo vyřešit nový systém od značky Brembo, jiné změny u mladého modelu Street nenastaly. 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist