yamaha_demo_tour




Bitva králů letos bez českého zastoupení

A nejen bez českého, nýbrž i bez slovenského, polského, maďarského – prostě bez celého středoevropského regionu! Proč?

Battle of the Kings neboli Bitva králů. Projekt, který odstartovala značka Harley-Davidson před pěti lety a který si u veřejnosti získal velikou oblibu. Soutěž autorizovaných dealerů americké značky o to, který z nich vytvoří nejzajímavější přestavbu z pevně daných modelů a za pevně daných finančních a časových podmínek. Super nápad, který postupem let vygeneroval spoustu opravdu hodně pěkných přestaveb.

Soutěž také prošla velkým vývojem, začínalo se úpravami jednoho modelu (první byl tehdy nový Street 750) a postupem času se přidávaly další z řady Dark Custom. Měnily se mimo jiné i časové mantinely, když se celá soutěž posouvala v čase a loňský ročník už měl slavnostní vyhlášení vítězů až v listopadu na veletrhu EICMA v Miláně namísto červnového festivalu Wheels & Waves ve francouzském Biarritzu.

Náš středoevropský region byl v Bitvě králů vždycky hodně vidět. A to dokonce do té míry, že kluci z pražské Šalamounky první ročník vyhráli svým kafáčem s hliníkovými kapotami a v druhém se dostali až do finále s Ironem 883 v designu Jawy Kývačky. Ale nebylo to samozřejmě jenom o Šaldě, i ostatní čeští dealeři se dokázali pěkně odvázat a pochválit musíme také Poláky za jejich ultimativní stavby. A určitě si budete pamatovat Sportstera se sněžným pásem a lyží vpředu, ten zase byl ze Slovenska.

S nadsázkou teď říkáme, že se vedení H-D rozhodlo střední a východní Evropu ze soutěže na chvíli odstavit, aby tak nedrtila velké trhy. V letošním ročníku totiž stroje z CEE nenajdete. „Náš region byl jako jeden z mála ve všech doposud konaných ročnících Battle of the Kings,“ uvedl pro náš server Michal Fric, marketingový ředitel společnosti Harley-Davidson Central Eastern Europe. „Je to skvělá akce, ale pro dealery poněkud náročná, časově i finančně, a po dohodě s nimi jsme se rozhodli dát si malý odpočinek a letošního ročníku se nezúčastnit.“

Smutné? Pro nás každopádně, protože jsme vždycky měli aspoň jeden stroj, který mohl soupeřit s celým světem o příčky nejvyšší. A taky to byla zábava, člověk mohl na speciální webové stránce hlasovat pro svého oblíbence. O tuhle kratochvíli ale nepřijdeme, byť to bude trochu nezvyklé řešení – budeme moci dávat své hlasy přestavbám, a teď pozor, z Kanady a Japonska! Proč ne, aspoň se podíváme na druhou stranu světa. Zatím se můžete kouknout tady, jaké stroje jsou připravené na soutěžní kola v západní Evropě, stačí si jen vybrat z menu příslušný stát. A naši dealeři mohou kout pikle na příští rok!

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 21 Kč od 7 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Marian16 přispěl 3 Kč
Freddy_X přispěl 3 Kč
Frenkee přispěl 3 Kč
vopatvserubak přispěl 3 Kč
Cifa přispěl 3 Kč
Hayabusa přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist