globalmoto_duben_nolan




Eicma: příslušenství

Stejně jako na předchozí výstavě v Německu, i zde v Itálii jsme se kromě výrobců motocyklů soustředili také na firmy a značky, jenž se specializují na výrobu příslušenství. Níže naleznete pár slov o produktech, které nás opravdu oslovily. Zdaleka to však nemůže obsáhnout šíři a maximální množství nabízeného zboží a příslušenství, které jsme mohli na výstavě vidět.

Vibram


Široký sortiment tentokrát z oblasti obuvi, zde nabízela firma Vibram, jenž se specializuje na prodej a výrobu gumových podrážek a protektorů bot. V expozici a v katalogu jsem snad nenašel světovou značku, na kterou by nedělali náhradní podrážky, či protektory. Jak se zdálo, především v oblasti bot tzv. do “bahna“ patří asi mezi světovou špičku. Není divu, že kromě náhradních dílů je někteří výrobci zavedli i do svého výrobního programu (Gaerne, Cemoto, Dainese, Harley Davidson, Falco nebo Vendramini). Pro firmu založenou již v roce 1937 je to jistě mimo jiné i otázkou prestiže. V expozici bylo vidět vše základní z jejich nabídky a v tématicky oddělených expozicích jste si mohli vše důkladně prozkoumat, včetně odborného výkladu zasvěceného pracovníka.
www.vibramrepair.com




Arrow


Italská firma Arrow založená v roce 1985 Giorgiem Gianellim zaznamenala v posledních letech dynamický růst a zájem zákazníků. Dnes patří k nejrychleji se rozvíjejícím italským značkám v oblasti laděných koncovek výfuků. Kromě povinně nafasovaného katalogu s novými komponenty a díly jsme samozřejmě nemohli přehlédnout ani nejnovější produkci značky. Z namontovaných koncovek a svodů přímo na motocyklech nás upoutalo především osazení na novou Kawasaki Z1000, kompletní kit na Yamaha FZ1-FZ1 Fazer a na maxi skútr T-MAX 500. Kromě aktivní účasti ve WSBK a v minulosti spolupráce např. s Mickem Doohenem si lze prohlédnout a případně objednat i něco na svého miláčka přímo u dealerů v ČR.
www.arrow.it






Kappa


Tato firma je známá především jako výrobce nejrůznějších tankvaků a kufrů. To, že dělá kvalitní motokufry a příslušenství k nim, ví asi kde kdo, ale že se zabývá i fešnými větrnými štíty, to už ví lidí méně. Na expozici nás zaujala tedy kromě nové kolekce kufrů a tankvaků právě kolekcí větrných štítů.








Biondi


Typicky italskou značkou žijící především z italského trhu a jejich relativně krotké zimy byla firma Biondi. V obrovské expozici nabízela opravdu širokou paletu výrobků, která by se hodila do našeho momentálně ne zrovna přívětivého podzimního času. Kromě specializace na skútry v podobě všemožně rozšířených plexi a typických přehozů, které jsou u nás na skútry nabízené jen od konkurence pod značkou Tucano Urbano, se na výstavě představila i širokou škálou nejrůznějších doplňků (držáky na značky, brašny na nářadí, pršipláště, speciální návleky na společenské boty, kozačky aj.).
Tato firma je pro mě typickým příkladem velikosti italského trhu, kde své především malé městské miláčky neodloží jejich majitelé ani v zimě a naopak požadují nejrůznější vychytávky, jak schovat sebe a drahé obleky, jen aby se nemuseli vzdát své každodení jízdy na dvou kolech do zaměstnání ani za nepřízně počasí.






Shoei


Novou výklopnou přilbu pod označením “Multitec” představila na výstavě v Miláně společnost Shoei. Ta přichází podle jejích slov s novým 360° uzamykatelným čepem a minimalizovaným otvorem mezi samotnou helmou a sklápěnou přední částí. Všechny tyto přednosti by kromě zvýšené bezpečnosti a minimalizovaného hluku a hmotnosti měly v této oblasti přileb přinést žádaný komfort a bezpečí. Osobně nevím jak bezpečí, ale je pravdou, že co jsme měli možnost vyzkoušet na výstavě, přilba vypadala opravdu komfortně, co se uzavírání a mezer týče. Navíc byla lehká a požadovaná velikost kolegovi perfektně sedla i přes nasazené brýle. Nabízena by měla být v mnoha barevných odstínech.
www.shoei.com







SilverTail


Samozřejmě nikde jinde, než u expozice slavnější části firmy s označením “Leo Vince” se schovávala menší expozice této firmy nabízející sortiment alternativních koncovek pro choppers a cruisers. Hlavním trhákem expozice byla koncovka s označením “K02”, která se pyšní především tím, že neztrácí ani po čase prvotřídní chromově lesklý vzhled nepřecházející do modravého zabarvení hlavně v částech bezprostředně vycházejících od hlavy motoru. V nabídce byla jak homologovaná verze pro evropské předpisy, tak nelegální “závodní” verze tohoto produktu. Mě osobně však zaujal výrobce především nabídkou nejrůznějších variací zakončení u této koncovky. Především varinata pod označením “Fishtail” ve mě vzbuzovala řadu vzpomínek i na motocykly z české produkce.
www.silvertailusa.com


Další příslušenství - fotogalerie
























Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist