globalmoto_duben_nolan




EICMA Miláno 2008

Souhrn reportáží z Milána 2008.

Kapitoly článku

66tý ročník světové výstavy v Miláně podle očekávání opět přitáhne přes půl miliónu návštěvníků. Není bez zajímavosti, že tuto výstavu pořádá společnost EICMA SpA, která je vlastněna asociací italských výrobců motocyklů, skútrů a příslušenství. Na výstavu je akreditováno přes 1300 novinářů, mezi které bude patřit i náš čtyřčlenný tým. Na jaké reportáže se na webu Motorkáři.cz můžete tešit? Samozřejmě na spoustu článků o motorkách, reportáží z doprovodných akcí, fotogalerie krásných hostesek, sestřihy toho nejzajímavějšího ve formě videa. Podívejte se na samostatné přílohy z minulých ročníků 2006 a 2007.

Očekávané i neočekávané novinky

Ještě v pondělí v noci přineseme informace o nových modelech Ducati, které budou předvedeny v předvečer výstavy na samostatné show Ducati. Mluví se hlavně o předvedení nového naháče Ducati 1098 Streetfighter.
V úterý, kdy je první den vyhrazený pro novináře, budou přes den na tiskových konferencích téměř každou hodinu představovány nové a nové modely. Navečer se pokusíme přinést souhrn toho nejzajímavějšího. Uvidíme, kdo překvapí nejvíce? Stále je ve hře očekávaná nová VFR od Hondy, Aprilia by se na domácí půdě mohla blýsknout novým Tuonem RSV4, od BMW se zase čeká finální podoba sériové verze S1000RR... Nové modely se ovšem dají s jistotou očekávat téměř od každé italské značky.

Jak na výstavu?

Stále ještě se dají sehnat letenky za cenu kolem tisíc korun za zpáteční let. V nabídce jsou lety ráno z Prahy a večer zpět, takže čistě teoreticky by se to dalo stihnout i za den, to je ale nesmysl. Miláno určitě stojí alespoň za večerní procházku a slušný hotel v centru Milána se dá sehnat již od 30 E (například venere.com, hostelitaly.net, hostelbookers.com...), hostely i pod 20 E. Celý výlet i s jednou nocí v krásném historickém Miláně vás vyjde do 4tis korun. Na stránách výstavy najdete i nabídku dopravy z letiště na výstaviště.

Autem přes Mnichov je to z Prahy zhruba 900 kilometrů - nic co by se nedalo přes noc v autě zvládnout. Dá se jet přes Brener nebo přes Švýcarsko, obě trasy vyjdou časově i finančně přibližně stejně - ve Švýcarsku se platí roční dálniční známka, v Itálii zase dálnice a Brenerský průsmyk. Pokud se domluví 4 lidi a pojedete bez spaní v hotelu - na noc se střídáním řidičů, vejdete se s cenou na osobu do 2 tisíc. Příjezd na výstaviště je na všech dálnicích kolem města perfektně značený - stačí sledovat ukazatele Fiera Milano. Pozor, na výstavišti se platí nechutně vysoké parkovné cca 16 Eur za den ;-( Pokud byste rádi vyrazili a nevíte s kým, zkuste se na konci října domluvit a dát dohromady posádku auta na našem diskuzním Fóru. Do navigace si zadejte přesnou adresu výstaviště:

FIERA MILANO
SS. 33 del Sempione 28
20017 Rho (MI) ITALY

Otevírací doby a vstupné

Od čtvrtka 6. listopadu do neděle 9. listopadu 2008, denně 10-18:30 hod, v pátek 7. listopadu až do 22:00. V pátek mají navíc všechny slečny vstup zdarma! Celodenní vstupenka stojí 18 EUR.

Webové stránky výstavy

www.eicma.it.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist