journeyman_brezen




EICMA Miláno 2007

Kapitoly článku


Jedná se o nové cestovní enduro velice líbivých tvarů určené pro začínající cestovatele. Motocykl byl k vidění ve stříbrné a červené barvě a po pravdě vyhlíží velice dospěle. Samozřejmostí je montáž nejrůznějšího příslušenství včetně bočních kufrů. O pohon se stará kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec o objemu 124,2 ccm s výkonem kolem 15 koní. Součástí je 6-stupňová převodovka a dospělácké rozměry kol vpředu 100/90x18” a vzadu 130/80x17”.

Výška sedla je 815 mm a nádrž pojme na tuto kategorii slušných 11 litrů (2,5l rezerva) paliva. S hmotností 117 kg se jedná určitě o zajímavý stroj. Otázkou je, jak bude motocykl hbitý v plné polní s kufry.

Není tajemstvím, že výrobce se soustřeďuje spíše na nižší objemy, tudíž i další stroj míří k mladým jezdcům v nižší třídě. Pod označením Senda Drd Evo 50 se skrývá nový stroj navazující na již dříve představenou řadu Senda Drd. V této podobě se jedná o supermoto na první pohled s nápadnými loukotěmi a brzdami za které by se nemusel styděť ani motocykl o pár objemových tříd výše. Vzhledově a použitou technikou se jedná jednoznačně o stroj na výši.


Další novinkou na nově představeném 125ccm motoru z koncernu Piaggio group je založen i další model s označením Mulhacén Café 125, který tak doplňuje loni představenou řadu Scrambler o stroj v nižší objemové třídě.


Nicméně i příznivci objemnější 659 nepřišli zkrátka. Výrobce si pro ně připravil lahůdku v podobě varianty Mulhacén Café 659 Ángel Nieto Limited Edition, která byla vytvořena jako pocta jezdci, který v minulosti přinesl Derbi mnoho vavřínů. Jednoznačně se jedná v červenočerném provedení v kombinaci se zlatavou barvou řidítek a vidlí a jedničkou na boku o opravdu krásný stroj.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist