yamaha_mt09




EICMA Miláno 2007

Kapitoly článku


Letošní novinkou tohoto výrobce je sportovní kapotovaný model DB7. Motorově stroj čerpá tradičně ze stáje Ducati. V tomto případě bije uvnitř motor 1098 Testastretta Evoluzione. Specialitou značky jsou rámy a celková konstrukce jejich strojů. DB7 v tomto ohledu není výjimkou. Na motocyklu je použit nový hybridní příhradový rám z oválných trubek doplněný o odlehčené strojové části (cnc). Podobné řešení zvolil výrobce i u netradiční a unikátní kyvné vidlice.


Vzhledově jde rovněž o lahůdku, integrované blinkry, dvojice nad sebou umístěných bodových světel a sexy minimalistická záď to je jen několik detailů, které hovoří za vše. Na první pohled musí každého upoutat kvalita a preciznost zpracování o použitých materiálech ani nemluvě. Motocykl je vyveden v tradičním červeno-bílo-černém provedení. DB7 váží pouhých 170 kg a do velice kompaktní a vzhledově sladěné nádrže se vejde velice slušných 26 l paliva.
Dominantním prvkem je tradičně vedená a do boku vytažená koncovka výfuku, která působí po nejrůznějších kreacích japonských výrobců jako balzám na duši.

Bimota zde však představila svým fanouškům i novou a více agresivnější verzi svého Deliria pod označením DB6 R. Ta dostála několika modifikací a odlehčení karbonem, nicméně především nový vzduchem chlazený Ducati motor o objemu 1078 ccm.

Pro opravdové fajnšmekry zde byla navíc představena varianta Borsalino, která jde ještě dále co se barevného provedení, čalounění sedadla a dalších doplňků týče.


Video: Ostatní značky

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)
Značky na videu: KTM, Moto Morini, Husqvarna, Benelli, Bimota, Cagiva, MV Agusta Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (46 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist