journeyman_brezen




EICMA Miláno 2007

V této příloze najdete reportáže, fotogalerie a videoklipy ke všem novinkám z Milána 2007. Pevně doufám, že se nám povedlo alespoň trochu zprostředkovat hlavní dojmy pro ty, kteří zůstali doma. Až teď je čas ohlédnout se zpět a podívat se, jaké vlastně bylo letošní Miláno?

Kapitoly článku


Tak především bylo zase o něco větší. Výstavu navštívilo 530 tis. návštěvníků a oproti loňsku zabírala o dva pavilony (8 a 12, v prvním patře) více.

Letos jsme do Itálie vyrazili ve čtyřech a i tak jsme měli plné ruce práce. Ono za dva dny obejít skoro čtrnáct set vystavovatelů, vše nafotit, sehnat presskity s hlavními informacemi, sepsat a zveřejnit první živé zprávy z výstavy natočit materiál pro videa a ještě si motorky prohlédnout mimo objektiv fotoaparátu... a k tomu ještě stále odvádějí pozornost italské modelky posedávající na hlavních novinkách. I když jak jsme posléze zjistili, stejně mezi těmi nejhezčími bylo dost českých holek!

Letošní ročník se podle mého názoru organizátorům podařilo vcelku šikovně začlenit záplavu čínských stánků nabízejících tisíckrát stejný skútr a dvě stopětadvacítky mezi zajímavější expozice. Na rozdíl od loňska, kdy si v některých pavilonech člověk připadal jako na vietnamské tržnici, byla letos Čína docela chytře promíchaná s původními značkami. A když už jsme u čínských produktů - vloni zde bylo k vidění třeba nahrubo sestavené čínské cestovní enduro 650 a obrovské množství různých čtyřkolek a buggin. Letos jsem žádné výraznější nové čínské modely nepotkal - buď Čína zjistila, že evropský trh nikdy tolik masové výroby jako Asie neabsorbuje, nebo si začala trochu víc sledovat autorská práva a patenty, no a nebo jsem měl oči jen pro nádherné italské stroje.

Druhý den, když už jsme to hlavní měli nafoceno a uspořádáno, konečně byl čas se zajít podívat na zajímavou doprovodnou akci Filmoto. V elipsovitém kovovém vajíčku mezi pavilony je středně velký promítací sál, kde nonstop běžely filmy, ve kterých hrají důležitou roli také motocykly. Ověřil jsem si, že dát si mezi výstavním shonem na čtvrt hodinky pauzu u pěkného filmu vůbec není špatné. Přestože zrovna dávali „Velký útěk“ a během mé krátké návštěvy kinosálu se na plátně parta vězňů akorát podkopávala pod plotem a žádná motorka se zatím neobjevila.

Tak a je konec, zbývá jen články seřadit do samostatné přílohy, abyste si mohli během nevlídné zimy občas zalistovat a třeba zauvažovat nad nějakou tou novou motorkou na jaře...? A jako zákusek si můžete pustit tohle krátké video Mamma mia a podívat se, jak jsme si užívali cestu, výstavu i úsměvy hostesek.

Video

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist