yamaha_demo_tour




Eicma 2006

Kapitoly článku

Poměrně rozsáhlou expozici představila rovněž značka Derbi. Ta poutala pozornost především novým modelem Mulhacen 659. Na výstavě jej předvedla hned ve třech verzích. Do výroby však zatím jde pouze Mulhacen 659 Café. Mulhacen 659 Hot Bob a Mulhacen 659 X-Vision byly představeny pouze jako prototyp. Motocykl je poháněn spolehlivým jednoválcovým motorem Yamaha-Minarelli o objemu 659 ccm se 4 ventily. Parametry vyhovuje nové normě Euro3. Zajímavý nahatý vzhled podtrhují především vyplétaná kola a značně veliká postranně vedená koncovka výfuku. Vpředu je použita 43 mm převrácená vidlice Marzocchi.





Osobně mě upoutal tento model v prototypu X-Vision, který je vybaven kamerami a jezdec si tak může nahrávat jízdu a vracet se k záběrům v poklidu domova.


Ve 125 poutaly v expozici především modely osazené novým kapalinou chlazeným čtyřtaktním motorem s čtyřventilovou technikou, který byl vyvinut v Piaggio Group. Motor samozřejmě rovněž splňuje normu Euro3 a výkonově je na hranici 15 k. Vybaven je šestistupňovou převodovkou. Na výstavě byl představen ve třech modelech a to Cross City 125, Terra 125 a v prototypu Freexter 125.

Cross City 125




Freexter 125







Za osvědčenou klasiku by se dal považovat model Senda Terra, který navazuje na velice úspěšnou řadu svých předchůdců. Jedná se o velice univerzální zcela nový praktický motocykl, kterému se kromě techniky nedá upřít i velice vydařený vzhled. V představeném červeném provedení vypadal opravdu pěkně. V roce 2007 výrobce plánuje i variantu s motorem o objemu 200 ccm. Prototyp Freexter jen dokazoval, co všechno je možné dosáhnout použitím nejrůznějších komponent a úprav, jednalo se spíše o takové designové cvičení, nicméně celek a především potom zadní svítilna vypadala úžasně.

Terra 125







Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist