yamaha_demo_tour




EICMA 2005

Kapitoly článku

Hypermotard 1000


Tento koncept motardu si opravdu zaslouží předponu "super". Vzduchem chlazený dvouválec 1000 ccm Dual Spark, dva výfuky vyvedené pod sedlo, 50 milimetrové vidlice Marzocchi RAC a odpružení Öhlins s externím vývodem tlumiče, to tedy bude drsné svezení. K dalším třešničkám na tomto krásném dortu patří jednostranná kyvka, závodní kola, magneziové kryty motoru. Předpokládaných sto koní na 175 kg suché váhy je na vzpřímený motardový posaz až dost...
Zatím jde jen o koncept, ale zástupci Ducati slíbili, že v případě zájmu ze strany veřejnosti by nemělo uvedení do výroby dlouho trvat! Podobný postup Ducati zvolila u tří lahůdkových retro-biků Paul Smart, Sport1000 a GT1000, které vloni představila jako koncepty a po ověření zájmu jdou letos do výroby.













Monster S4Rs


Přídomek Testastretta oznamuje, že byl do nahatého Monstera poprvé osazen motor Testastretta z toho nejlepšího, co Ducati ve svých dílnách skrývá, a sice ze superbiku 999. Testastretta v překladu znamená "úzká hlava" a odlišuje se specifickým rozvodem s menším úhlem mezi ventily v hlavě motoru. Výsledkem je kompaktní spalovací prostor s optimalizovanou kompresí a výbuchem. Motorová jednotka Testestretta s vnejším chladičem oleje je vyladěná na 130 koní.
S4RS zachovává všechny hlavní znaky řady Monster, jako je svařovaný trubkový rám, jednostranná kyvka, a zvenku se liší jen černým rámem a vidlicí.
Vzadu pohladí oko dvojitá koncovka výfuku Termignoni. Mezi technickou výbavou patří špičkové komponenty - plně nastavitelný předek upside-down Öhlins 43 mm, radiální přední brzdy s písty speciálně vyvinutými pro tuto verzi Monstera. V útrobách stroje se ale skrývají další drobné odlišnosti a vylepšení. K dispozici budou barevná provedení v černé, červené a bílé.








Ducati 999R Xerox a ST3S ABS
Mezi další novinky patří inovace modelu Ducati ST3S vybavená ABS a některými dalšími prvky, například vyšším štítkem, ze silnějšího cestovního modelu ST4. Poprvé se na Evropské pevnině předvedla také verze Ducati 999R Xerox, která barvami naznačuje návaznost na závodní superbike Xerox. Za necelý milión tak můžete vedle slavných barev získat také téměř závodní stroj.


Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist