husqvarna_svartpilen_801_2




EICMA 2005

Kapitoly článku

RS 125


Jako první mě na stánku Aprilie uvítal úplně nový nabušený supersport - odhadem šestistovka. Až ty uzoučké svody k titěrným výfukům to prosekly - je to nová RS125. Dvoutaktní ječák se podobá velkému vzoru RSV a podobně jako on také kromě silnic míří i na závodní okruhy - v Itálii konkrétně do soutěže Junior GP Racing Dream pro mladé piloty ve věku od 13 do 16 let s úžasnou cenou pro vítěze - zařazení přímo do týmu Aprilie pro GP 125 2007.

V civilní verzi je sice motor sešněrován jen na 15 koníků, ale v nabídce je obsáhlý racing kit, který by měl stádečko koní pořádně zvětšit. Kromě nového designu po vzoru RSV se může stopětadvacítka pochlubit třeba čtyřpískty na přední brzdě.






RSV 1000R / Factory

Nová Aprilia RSV 1000R vypadá opravdu drsně, přestože základní podobou navazuje na dosavadní verzi, má kompletně novou kapotáž, plexi i zadní část s LED světlem a směrovkami. Do útrob motocyklu se nastěhovaly moděrnější technologie, jako je titano-nitridová přední vidlice, větší výfukové ventily a propustnější výfukový systém a nová řídicí jednotka Siemens s upravenou mapou zapalování s lepší efektivitou. Finální výkon je 142 koní.
Verze RSV 1000R Factory nabízí kromě toho ještě další špičkové komponenty, jako je odpružení Öhlins, tlumič řízení a odlehčená hliníková kola. Opticky se verze 2006 Factory liší zlatými koly a rámem a spoustou karbonu.



Scarabeo 500


Nový maxiskútr se od loňské bachraté verze odlišuje hlavně mnohem útlejší a lehčí stavbou. Výškově nastavitelný štítek zaručí dostatek ochrany, motor odvozený od konkurence Piaggio 500 X9 s 39 koníky zase poskytne 190 kg těžkému stroji dostatek výkonu do města i na dálnici. Už i Aprilia použila propojené brzdy.
Přiznám se, že mě na výstavě zarazil zájem veřejnosti věnovaný velkým pohodlným dvoumístným skútrům, které jsou u nás spíše okrajovou záležitostí. Všechno jsem pochopil až příštího rána při procházce centrem Milána, kdy i přes mírný deštík a typicky pošmourné listopadové počasí vybíhaly děti už navlečené do helmy na ulici, kde již maminka tůrovala velkého skútra. Následně si snad všechny malé a nenápadné italky razantně probíjely cestu dopravní zácpou a vezly ratolesti do školy.




SXV & RXV


Na stánku Aprilie budily velký zájem také dva modely kros/enduro, představené již Paříži - více informací viz zde





Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist