globalmoto_duben_nolan




Buell 1190RS - nový dvouválcový superbike

Promo materiály hovoří o 1190RS jasně: výkon jako BMW S1000RR, základ motocyklu jako Ducati 1198SP a hmotnost jako závodní superbike.

Erik Buell tvrdě pracoval na sportovní mašině a konečně zveřejnil výsledek své snahy. Přes internet rozeslal jako ochutnávku první fotografie superbiku, který má homologaci pro jízdu v běžném provozu. O tomto víkendu bude mít 1190RS oficiální živé představení na výstavě Indy Dealer Expo v Americe.


Motocykl vychází ze závodního stroje 1190RR, na jehož vývoji se podíleli bývalí jezdci MotoGP, Alex Barros a Jeremy McWilliams, spolu s dalšími předními závodními jezdci v Americe. EBR (zkratka firmy Erik Buell Racing, pozn. redakce) 1190RR má výborný poměr výkonu k hmotnosti, protože má 185 koní při 11 500 ot./min a jen 164 kg.


Na výkon civilní verze si budeme muset počkat až do oficiálního debutu, ale dá se očekávat, že dvanáctistovkový V-Twin bude pekelně silný. Z fotografií je patrný masivní rám, plně nastavitelný podvozek od Öhlinsu, přední kotouč na obvodu kola a tlumič řízení.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (56x):
Motokatalog.cz



TOPlist