globalmoto_duben_nolan




Špionážní fotky nového Diavelu odhalují nový cestovní styl

Muskulaturní naháč od Ducati, vybavený velkým dvouválcem a hřmotně znějícím názvem Diavel, používá zejména v zahraničí marketingový slogan „Neříkejte mi cruiser“. Ovšem svou novou podobou, která se objevila na nových špionážních fotkách a která přijde na trh jako modelový ročník 2016, toto prohlášení značně vyvrací.

Diavel modelového roku 2016 totiž volí výrazně ležérnější a cestovnější styl, než doposud. Stupačky se posunuly výrazně vpřed, sedlo je nižší, řídítka vypadají naopak o něco výše a zmizela i dramaticky vyhlížející dvojice výfukových koncovek. Významnou novinkou je také pohon kevlarovým řemenem, který přenáší výkon z dvouválce do L.Konkrétně motor bude s největší pravděpodobností převzat z nové Multistrady, a tedy vybaven variabilním časováním ventilů Desmodromic Variable Timing. Díky této technologii by mohl být výkon Diavelu podáván hladčeji než doposud, což je opět ideální pro cestovní využití.

Nový, cestovnější a také o něco obnaženější Diavel se představí v listopadu na motosalonu EICMA. Nějaké designové změny oproti vyfocené testovací mule lze pochopitelně očekávat, nicméně motocykl jako takový je zdá se připraven pro produkci.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist