yamaha_demo_tour




Panigale přijela ve velkém stylu

Na zásadní letošní novinku z Boloni včera čekalo v Praze velkolepé přivítání. Klub MeetFactory na Smíchově patřil Ducati Panigale Party, a program večera si svými parametry nijak nezadal s nadupaným italským superbikem.

Kapitoly článku

O Ducati 1199 Panigale se už od podzimu hodně mluví, ale spatřit tuto italskou krasavici na vlastní oči bylo u nás možné poprvé až včera. Motocykl, kterým Ducati otevírá novou éru superbiků oficiálně vstoupil na českou půdu na stejném místě, kde se české veřejnosti před rokem představil další revoluční model - Ducati Diavel. Ten se do klubu MeetFactory po roce vrátil v úpravě AMG, aby nedočkavým hostům ukrátil čekání na vytoužený okamžik. Kromě nazdobeného Diavelu mohli příchozí přímo v sále obdivovat ladné křivky sportovního kupé Mercedes SLS, a později si dokonce naživo vyslechnout podmanivý zvuk jeho vidlicového osmiválce.
Ani dunění šestilitrového motoru se však nedá poslouchat donekonečna, a tak jej naštěstí brzy vystřídaly rockové tóny v podání dívčí kapely K2. Po odehrané první sérii musel dav posluchačů udělat na parketě kousek  místo pro Míru Lisého, který ukázal že umí jezdit Bezpečně na motorce v každé situaci a na hodně malém prostoru. Hlavní bod programu přišel na řadu po dalším hudebním vstupu holek z K2. Celé pódium rozzářil červený lak nové 1199, a přestože šlo spíš o symbolickou premiéru, v celé řadě přihlížejících očí bylo patrné vzrušení. O nezbytný křest šampaňským se postarala děvčata z kapely, a novinka se tím okamžikem oficiálně zařadila do nabídky pro Českou republiku.
Stejně důležitou částí večera jako odhalení nové Ducati Panigale bylo losování tomboly. Nejde ani tak o ceny, přestože výhercům rozhodně bylo co závidět, ale především o výtěžek z prodeje lístků. Ten putoval, stejně jako v loňském roce, na konto dětského domova v Krásné Lípě a ukázalo se, že ducatisté ani letos nepřišli do MeetFactory jen za zábavou. Celkem utratili za malé kousky papíru s čísly více než sto tisíc korun. Na nákup nové Ducati by sice bylo potřeba mnohem víc peněz, ale pro dětský domov taková suma představuje podle slov jeho ředitelky významnou pomoc. Pro úplnost dodejme, že cena základní verze Ducati Panigale je 18 160 EUR a nejdražší verze S Tricolore vyjde na 27 560 EUR. Pokud  jste čistě teoreticky doteď nevěděli, že Ducati 1199 Panigale existuje, zkuste hledat bližší informace v našem Motokatalogu, kde je přehled všech článků k modelu. Podrobnější popis spolu s jízdnímy dojmy přidáme hned jak to bude možné.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz



TOPlist