globalmoto_duben_nolan




Nové modely Ducati 2008

Včera v předvečer výstavy v Miláně proběhlo slavnostní představení nových modelů Ducati pro sezónu 2008. Asi nejvýraznější novinkou je nový Monster 696, dále tu máme Ducati 848 a závodní model 1098R.




Nástupce stávajících Monsterů již sice byl očekáván, ale takto výraznou změnu s litým pomocným rámem v zadní části čekal málokdo. Naštěstí příhradový rám vepředu nenechává pochybnosti, že jde stále o Monstera, byť v novém provedení. Díky těmto změnám se podařilo ušetřit 5 kg hmotnosti a stáhnout celkovou hmotnost na pouhých 161 kg. Výkon motoru se naprotitomu zvýšil z 72 na 80 koní. I v dalších částech

Monsteru 696

se uhnízdily moderní prvky poslední doby - radiální brzdy vepředu, diodová světla vzadu. Přední světlo dostalo slušivý vodorovný proužek, na jeho funkci si ale ještě počkám, až bude možnost si model zblízka prohlédnout na stánku.


Další novinkou je

Ducati 848

. Začnu hned tím hlavním - 168 kg a 134 koní - to vše oblečeném v kabátě převzatém z modelu Ducati 1098. Jen vepředu budou méně luxusní brzdiče a vzadu pneumatika 180 místo 190. Podle mého názoru opravdu důstojný nástupce modelu Ducati 749. K dostání bude v klasické červené barvě a v čistě bílém provedení.


Poslední představený model

Ducati 1098R

vznikl jako reakce na změnu pravidel pro superbiky, které od příštího roku umožňují start motocyklů o objemu 1200 ccm. Proto Ducati přichází se Superbikovým modelem o objemu 1198 ccm a maximálním výkonu 180 koní. Hmotnost se díky použití závodních komponent a karbonových prvků dostala až na hranici 165 kg. Troy Bayliss a Michel Fabrizio se opravdu mají na co těšit, no a za nějakých třičtvrtě mega si tento stroj mohou postavit do garáže i ostatní příznivci dukatek.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist