yamaha_demo_tour




Limitovaná edice dvanáctkového Monstera oblékla slavnostní barvy

V Boloni letos probíhají velkolepé oslavy. Nebýt modelu Monster, dost možná by Ducati patřila mezi další zaniklé italské značky. Tenhle dlouholetý bestseller letos slaví 25 let, které Ducati slavila inovovaným modelem 821. V našem testu jsem ho kritizoval za to, že to není ta správná pocta legendě. Mé volání se asi doneslo až na jih Evropy, kde se chytli za nos a postavili Ducati Monster 1200 25° Anniversario.

Kapitoly článku

147 koňová dvanáctistovka se 124 Nm už oslavuje chuligánskou povahu dřívějších Monsterů podle mého gusta. Není to ale motor, co je u téhle slavnostní edice výjimečné. Na první pohled jsou to hlavně barvy. Znalcům tohoto modelu jistě přijde italská trikolóra povědomá. Ano, správně, podobně lakovaný byl před deseti lety Monster S4RS Tricolore a měl taky stejně zlatý rám a kola. Těmahle barvama se rozhodně nic nezkazí.

Výjimečně to u speciální edice není ale jenom o jiném laku. 25° Anniversario bude k dispozici i se spoustou fajnových doplňků. Tady Ducati, potažmo budoucí majitel, těží z letos navázané spolupráce s další italskou značkou Rizoma. Ta vyfešákovala Monstera víčkem nádrže, závažíčky v řídítkách nebo třeba zrcátky, obráběcím procesem si prošly také kryty rámu. Z lehkého hliníku je tu nový držák SPZtky, další gramy na váze šetří karbonové díly jako je krytka kolem zapalování, kryt výfuku a oba blatníky. Dalšími speciálními díly je sedlo s výšivkou 25°, závodní kloubové páčky brzdy a spojky a gripy řídítek z modelu 1299 Superleggera.

Jelikož jde o výroční model, najdou tady zájemci ještě pár dílů z vrcholného Monstera 1200 R, jako třeba přední štítek ale hlavně taky lehká kovaná kola Marchesini a tlumič řízení Öhlins. O tom, že stejnou nálepku ponesou i přední vidlice a zadní tlumič nemusíte vůbec pochybovat. Jediné, o čem můžete pochybovat, je to, jestli se na vás v případě zájmu dostane. Továrna ze svých bran vypustí těchto výročních příšer jenom pět set.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 36 Kč od 12 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Tifone přispěl 3 Kč
zmulin přispěl 3 Kč
Indian82 přispěl 3 Kč
NP přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
JíraFZS přispěl 3 Kč
DesmoHarry přispěl 3 Kč
IronDave přispěl 3 Kč
edastin přispěl 3 Kč
Freddy_X přispěl 3 Kč
zdenjarda přispěla 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist