yamaha_mt09




Intermot: Ducati Scrambler

Snad nejmenším překvapením, ale o to více očekávanou novinkou letošního Intermotu, je Ducati Scrambler.

Kapitoly článku

Zprávy o tomto připravovaném comebacku přichází z italské Bologni už dlouhé měsíce, a dnes se konečně mohla s jeho finální podobou i široká veřejnost. Zatím byl Scrambler k vidění jenom ve žlutých kontajnerech během prezentace pro zaměstnance továrny, a později si jej mohli letmo omrknout návštěvníci akce World Ducati Week.
Teď je tedy konec všem spekulacím. Nový model ve stylu sedmdesátých let bude pohánět vzduchem chlazený vidlicový dvouválec o objemu 803ccm, který si Ducati vypůjčila z Monsteru 796. Motor s výkonem 75 koní a točivým momentem 68 Nm byl upraven pro hladší akceleraci v celém otáčkovém spektru.
Podvozek Scrambleru tvoří příhradový rám z ocelových trubek, hliníková kyvka, 41mm přední vidlice, 18palcové přední kolo a zadní sedmnáctka. Odpružení dodala firma Kayaba, dvě kotoučové brzdy (po jedné na každém kole) pochází z výrobní linky Brembo.
Se sedlem pouhých 790 mm nad zemí, nízkým těžištěm a suchou hmotností 170 kg není pochyb o tom, že Scrambler bude snadno ovladatelná a hravá motorka. Ducati tvrdí, že se nejedná o čistý retro model, a dokládá to LED diodami v předním i zadním světle, a digitální přístrojovou. Nabídka barev je pro Ducati poměrně tradiční: červená a žlutá – obě s černým sedlem a rámem.
Prodejní ceny jednotlivých modelů nové řady Ducati Scrambler:

Icon (červená, žlutá) 8.200 EUR včetně DPH
Full Throttle, Urban Enduro, Classic 9.490 EUR včetně DPH

Nové modely začne Ducati vyrábět od ledna 2014 (Icon) respektive března 2015 (ostatní modely).

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist