globalmoto_duben_nolan




Intermot 2010: Ducati

Není pochyb, že u Ducati bude „campo principale“ pro modely 2011 italské Miláno. Nicméně expozice na Intermotu nás rozhodně nezklamala. Viděli jsme zde především všechny aktuální sportovní modely příští sezóny.

Kapitoly článku

848 EVO

Na první pohled se samozřejmě vše točilo kolem hodně diskutované 848 EVO, která byla představena již v červenci. Tento inovovaný sportovní motocykl má zvýšený výkon na 140 k a dosahuje 98 Nm při 9750 ot/min. Motocykl je v sérii vybaven radiálními Monobloc brzdami Brembo a tlumičem řízení. To vše při zachování hmotnosti 168 kg. Nás potěšilo především zjištění, že oproti avizované černé a červené variantě bude motocykl i v původní bílé, ale s červeným rámem a ráfky.

1198SP

Ducati 1198SP bude pro příští sezónu zřejmě vysněným sportovním náčiním všech příznivců značky. Všechny verze 1198 budou mít nově ve standardu DTC (Ducati kontrola trakce), DDA (Ducati data analyzer) a podobně jako Aprilia poprvé v historii u sériového motocyklu DQS (Ducati Quick Shift).
Verze SP má navíc další technické vymoženosti ze závodního okruhu. Počítat tak můžete s hliníkovou nádrží, Öhlins TTX zadním odpružením a specialní spojkou (ducati slipper clutch), která pomáhá jezdci při prudkém podřazování proti nechtěnému smyku a odskoku zadního kola. Navíc to vše, při snížené hmotnosti na 168kg. Verze SP, tak dost podstatně rozšiřuje stávající 1198S a zřejmě za cenu, která bude jen o málo vyšší než původní verze. Pokud uvažujete, že koupíte superbike u Ducati, tak v příštím roce bude zřejmě ta pravá chvíle. Minimálně po stránce elektroniky půjde již v základu o stroj dost vzdálený stávající verzi.

Další foto z výstavy

Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):
Motokatalog.cz



TOPlist