globalmoto_duben_nolan




Eicma: Ducati

Ducati nám nadělila v Miláně tiskovku v předstihu a své novinky představila v předvečer novinářského dne.

Kapitoly článku

Dle očekávání byla největším hitem sportovní 1199 Panigale. Ducati nám tuto aktuální novinku představila v plné parádě 1199S a k výročí 150 let sjednocení Itálie vystřihla i verzi Tricolore.
Motocykl zde byl představen v plné polní, s níž vyrazí na trh v roce 2012. Technické parametry v mnoha ohledech berou doslova dech a vizuální stránku koneckonců můžete zhodnotit sami i v již zveřejněné video příloze a na fotografiích.
V rámci technického zhodnocení se potvrdily a rozšířily předem avizované parametry. Opona se otevírá a na scénu vjíždí Panigale. V tu chvíli je v sále hrobové ticho. První co je vidět je dvojice diodových předních světlometů, jenž oslňuje přihlížející dav. Opona se zdvihá, světlo se rozjasňuje a na scéně stojí dvojice sportovních motocyklů z jiného světa. Všichni v sále vidí jen červenou.
Na první pohled zaujme řešení výfuků, jejichž vyústění je poprvé v historii řešeno pod motocykl (2-1-2). Motor Superquadro by možná byl v lidovém plebiscitu obnažen, ale početná skupina konstruktérů byla jiného názoru a tak motocyklu nadělila skromný obleček, který vše taktně překrývá.
Podvozek a rám je úplně nový. Pryč je příhradový rám, který vystřídal hliníkový monokok. Ten využívá maximálně motor jako aktivní prvek. Poprvé se zde také objevuje elektronické odpružení DES (Ducati Electronic Suspension), které nabídne elektronické nastavení podvozku. Zadní tlumič je také neobvykle vyosen na levou stranu. Výraznou dominantou zůstává sexy záď se světlem z led diod a s na míru šitou zadní pneumatikou Diablo Super Corsa 200/55 ZR17. Kromě avizovaného výkonu 195 k při 10750 ot/min, upoutá především váha stroje, která se ustálila v suché hmotnosti na těžko uvěřitelné hodnotě 164 kg.
Nový je ale také velký a barevný TFT dislej, který dokáže měnit barvu v závislosti na vybraném jízdním režimu. Cena novinky by se měla pohybovat v přepočtu kolem 450 tis Kč za základní verzi a 574 tis Kč za verzi S.
Z dalších novinek, které zde byly představeny je 848 Evo Corse Special Edition a Divael Cromo. První jmenovaná přišla kromě barevného provedení především se zvýšeným výkonem o 6 k, který se pozastavil na hodnotě 140 k. Z ostatních technických vymožeností, se blýskla především systémem řízení trakce a možností „Quick shifting“.
Diavel po úspěšném tažení na americkém kontinentu přichází v sériové výrobě s verzí Cromo. Ta všem příznivcům přináší individualistický přístup k designovému pojetí. Kromě v chromu vyvedené nádrže, si tak příznivci užijí jinak tvarovaného sedla, speciálních ráfků kol a řady dalších detailů vyjadřujících čistou individualitu tohoto stroje mimořádných parametrů.
Diavel CROMO (foto nahoře) Diavel AMG (foto dole)


Streetfighter 848 a Streetfighter S

Hypermotard 1100 SP Corse

Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):
Motokatalog.cz



TOPlist