husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati vyrobila již milion motocyklů

Italové oslavili svátky jak se patří. Ducati za svou existenci nadělila již miliontý motocykl a tu největší čest měl poslední Monster 1200 S.

Dnes již historická továrna Borgo Panigale spustila ze své linky miliontý motocykl značky Ducati. Monster 1200 S v typické rudé červené byl na tuto počest opatřen laserovým potiskem s pořadovým číslem na držáku horních brýlí. Monster 1200 S byl zvolen záměrně, neboť dle výrobce je základním kamenem a mezníkem v historii značky
V roce 1992 představila Ducati nový prototyp, který se měl stát ikonou. Ducati v Kolíně nad Rýnem na výstavě Motocykl International odhalila veřejnosti Monstera 900. Minimalistický design, jednoduchost a inovativní technická řešení. Monster a jeho radikální styl byl rázem inspirací pro ostatní výrobce. 
Design Monstera navrhl mladý argentinský návrhář Miquel Galuzzi a přinesl do motocyklového světa opravdovou revoluci v designu. Dokonalá rovnováha, osobitý vzhled. Ducati navíc poskytla vynikající komponenty, jako například rám z modelu 851/888 Superbike a vzduchem/olejem chlazený motor o obsahu 904 ccm.
"Od roku 1946 až do dnešních dnů jsme vyrobili jeden milión snů, pro naše nadšené Ducatisty. Naše síla je ve vynikající práci všech našich zaměstnanců", uvedl Claudio Domenicali, generální ředitel Ducati Motor Holding.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist