husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati vypustila Monstery ve variantě Stripe

Dvojice největších Monsterů, tedy modely 821 a 1200 S, vstupuje do letošní sezóny s novinkou. Označení Stripe sice v překladu znamená „pruh“ ale vězte, že u rychlého, pro Ducati charakteristického děleného pruhu přes vrchní část motorky, to rozhodně nekončí. Obě mašiny obdržely pár dalších vzhledových, ale i mechanických vylepšení.

Menší z rodiny, tedy 821, dostal po vzoru většího bráchy plně nastavitelné přední vidlice Kayaba o průměru 43 mm, zadní tlumič Sachs zůstal původní s nastavitelným předpětím. Novinkou je i větrný štítek, zakrývající přístrojový panel. Jinak zůstala motorka netknutá a v příhradovém rámu tak stále buší vodou chlazený dvouválec o objemu 821 kubických centimetrů s výkonem 112 koní.

Větší 1200 S již plně nastavitelné vidlice má a proto se změny edice Stripe soustředí zejména na vzhled. Kromě větrného štítku má tedy největší z rodiny ještě karbonový přední blatník, karbonové kryty rozvodových řemenů a také nastavitelný držák SPZ z hliníku, který se nabízí v rámci doplňků Ducati Performance. Ani tady nenastala žádná změna v pohonném ústrojí a 1200 S Stripe tak disponuje dvouválcem do L s objemem 1198 kubických centimetrů a s výkonem 145 koní.

Obě novinky jsou již dostupné u dealerů Ducati. Zatímco u 821 připlatíte oproti běžnému modelu 700 euro navíc (19 tisíc korun), 1200 S Stripe vyjde proti standardnímu 1200 S o rovných 1000 euro dráž (27 tisíc korun).

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist