yamaha_mt09




Ducati Vyper konkurent V-Maxe?

V italském časopisu Motociclismo proběhla zajímavá zpráva o chystaném muscle-biku od Ducati. Továrna údajně takový prototyp popírá, ale Motocyclismo tvrdí, že již mají spolehlivé zprávy o prvním pojízdném prototypu a dodává, že stejná situace zde byla i před rokem, kdy Ducati popírala finální práce na projektu Streetfighter, aby jej následně za pár měsíců v hotové podobě představila na podzimní výstavě.

V roce 2010 bychom se tedy mohli dočkat zajímavého konkurenta pro Yamahu V-Max, Suzuki B-King či Harley-Davidson V-Rod, jak už ostatně avizoval vedoucí vývoje Ducati v několika interview. Segment sériových nahatých dragsterů je zkrátka stále zajímavější a právě Ducati se svojí sportovně exkluzivní image si jej nemůže dovolit ignorovat.

Základem projektu by mělo být převrtání dvouválce Testastretta na 1 400 ccm a vyšponování výkonu až na 170 koní. Rám by měl být klasicky "dukaťácký" tedy příhradový trubkový, ovšem v tomto případě s zcela novou stavbou s nízko uloženým sedlem. Mezi ostatní nepotvrzené zprávy patří pneu 240 vzadu a dvojitý výfuk po pravé straně. Tak co, je pro vás takováto podoba dost "hyper"?

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist