globalmoto_duben_nolan




Ducati Scrambler v limitované edici Mike Hailwood

Thajské zastoupení značky Ducati představilo zajímavou úpravu modelu Scrambler Icon. Počet 58 kusů vyrobených v limitované edici se váže k roku, kdy Mike Hailwood poprvé startoval v závodu na motocyklu boloňské značky, design pak našel inspiraci v závodním speciálu 900SS.

Právě s motorkou, která poslužila jako vzor, se Mike Hailwood v roce 1978 vrátil po jedenáctileté pauze na závodní trať. A bylo to ve velkém stylu - na Tourist Trophy Isle of Man. Základem speciální edice je sériový Scrambler Icon, jehož dvouválec o objemu 883 ccm zůstal při přestavbě prakticky nedotčen. Největších změn doznal design, ale pracovalo se také na podvozku. 

Vizuální podobnost s originálem vytváří v první řadě malá polokapotáž kolem předního kulatého světlometu, doplněná decentním tónovaným plexištítkem. Dalším autentickým prvkem je jednomístné sedlo zakončené závodní krovkou, na které je umístěna hliníková památeční plaketa s pořadovým číslem limitované série. Dobový vzhled podtrhuje červeno-zelená barevná kombinace s bílou linkou a zlatými desetipaprskovými ráfky.  Na motorce však najdete i moderní doplňky z aktuální nabídky originálního příslušenství Ducati. Mezi ně patří například hliníková zrcátka nebo zmíněné ráfky o velikosti 18" vpředu a 17" vzadu.

Závodní charakter motorky zvyšují dvě výfukové koncovky Termignoni, řídítka ze supersportovní Panigale a zadní tlumič Öhlins, naladěný přímo na míru, respektive váhu Scramblera. Thajská Ducati si bude za každý kus limitované edice účtovat dvojnásobek ceny sériového modelu - v přepočtu asi 480 tisíc korun. Ze sběratelského hlediska se tahle investice ale určitě vyplatí, protože po světě bude jezdit pouhých 58 kousků. K dnešnímu dni už zbývá volná sotva polovina, uzávěrka objednávek je 23. dubna.

 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist