globalmoto_unor




Ducati s černým Streetfighterem V4 S hlásí přechod na Euro 5

Ducati Streetfightera s motorem V4 představila přesně před rokem a i ten jeden jediný rok se jí evidentně vyplatilo ho prodávat s homologací Euro 4. Další rok už bude v prodeji s normou vyšší, díky čemuž se lehce pozměnily výkonové křivky. Ducati toho využila také k tomu, aby upgradovala několik drobností.

Kapitoly článku

Emise straší hlavně výkonovými ústupky, tady ale můžete být v klidu. Streetfigher má pořád všech svých 208 koní, které akorát najdete o 250 otáček výš. Vlastně ta byrokracie přináší v tomhle případě i pozitivní věci, protože motor nabídne svých 123 newtonmetrů o rovné 2000 dřív než tomu bylo u současné verze. Stačilo k tomu lehce předělat elektroniku a výfuk. Jestli vás zajímají podrobnosti, tak je tu o centimetr větší katalyzátor, k tomu navíc o 10 milimetrů kratší a o 4 milimetry užší výfukové potrubí od zadních válců.

Drobné detaily, které u mnohých přehluší nová černá varianta Dark Stealth u verze S. Ať už si ale vyberete červeného, černého nebo i toho základního „neeskového“ Streetfightera, dostanete ho v modelového ročníku 2021 s novou brzdovou a spojkovou pumpou s konstrukcí, která by měla zamezit zavzdušňování systému, respektive by se pumpy měly samy odvzdušňovat. Euro 5 Streetfighter V4 by měl být včetně černého provedení dostupný od listopadu.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Cifa přispěl 3 Kč
cechradovan přispěl 3 Kč
ZM1200 přispěl 3 Kč
Bogodar přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist