yamaha_mt09




Ducati představila předělaného Scramblera

Moto Bike Expo Verona a Scrambler třikrát jinak. Parta tuningářů si vzala do parády novinku od Ducati a představili jí na motocyklovém veletrhu ve Veroně.

Kapitoly článku

Světově známí úpravci motocyklů, Deus Ex Machina, Officine Marmaid a Martini dostali od Ducati za úkol pomazlit se s jejich Scamblerem. Měli absolutně volné ruce a jediný požadavek zněl: dělejte, co umíte. No a dopadlo asi takhle. Máme tu jednoho chuligána v podobě městského endura, závoďáka typu café racer a to třetí je něco jako žluté šlapadlo pro děti.

Hondo Grattan od Deus Ex Machina

Název dostal tenhle žluťák po slavném dostihovém koni, který na Harold Parku v Sydney v Austrálii vyhrál co mohl. Na závodním koni od Deus Ex se přestěhoval vzduchový filtr, nasadily se kratší tlumiče a karoserie se poladila v duchu závodů. Zadní část s provokujícím semišovým blankytně modrým sedlem je z jednoho kusu. Přední část pak nutí nalepit závodní číslo a spolu s krytem vidlice si říká o nějaké to menší řádění na ploché dráze. Ovšem omyl, tohle je pouze stylovka do města.

Scratch od Officine Mermaid

Mermaid zůstal věrný hrubému, až spartánskému stylu. Jeho přístup k úkolu byl zřejmý, očesat co se dá a nasadit trochu poctivého materiálu. Plechové blatníky jsou ručně broušené a nechaly se bez nějakého uhlazování – stejně se prý brzy zašpiní a poškrábou (scratch). Do přední vidlice se pověsilo 21 placové enduro kolo obuté do bahňáckého vzorku. Jemu pak asistuje zadní osmnáctka. A vše ostatní, co není v terénu zapotřebí se zahodilo. Strašidelný černý nástřik hybné síly motocyklu se zlatými ráfky a maličkosti jako žlutá přední lampa a jedno zrcátko, už jen dotváří atmosféru opravdového raubíře.

Scrambler Caffe Racer od Martiniho

Dlouholetá spolupráce mezi Martinim a Ducati nemohla dopadnout jinak. Dalo se čekat, že se nebude moc vymýšlet, ale že půjde o čistou prácičku. Tohle kafíčko má jasně připomenout starou dobrou éru, ale italský design musí být zřejmý ihned. Nejde tu o závodění, ale paradoxně trochu neobvykle na Cafe Racer, o ještě větší pohodlíčko. Takže stupačky putovaly dopředu a řídítka nahoru. Hrubší vzorek na pneumatikách a horem hozený výfuk napovídají, že na prašnou a polní cestu v klidu můžete.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Hlasujte o nejlepší přestavbu

  1. Hlasováno: 9x
  2. Hlasováno: 76x
  3. Hlasováno: 24x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist