journeyman_brezen




Ducati Panigale jako základ pro Naughty Quadro

Přestavět moderní superbike na něco v oldschool stylu není nic jednoduchého, zvlášť když ho navrhli v Itálii. Několik přestaveb Ducati Panigale na tohle téma se už objevilo, ale často tomu něco chybělo, nebo naopak přebývalo. Stavitelům to ale i tak nedá spát a pouštějí se do dalších pokusů. Tenhle pochází od Alexey Afanasyeva.

Jeho recept zní tak, že z Panigale vezmete jenom motor, přední vidlici spolu se zadním tlumičem, a k tomu vytvoříte komplet novou motorku. Začal samozřejmě rámem. Ten je po italsku svařený z trubek a přidal k němu kyvku z Monstera S2R 1000. Podvozek pak doplňují „povinná“ drátěná kola.

Nádrž a boční panely jsou z hliníku a nechal je vyzdobit šestiletým Maximem Matchenkem. Na tohle dětské umělecké dílo navazuje kožené sedlo s integrovaným světlem, které doplňují boční kryty ze stejného materiálu. Štíhlou linii motorky podtrhuje úzký chladič, o jehož funkci by se dalo pochybovat, stejně jako u miniaturní koncovky Akrapovič.

Funkci těchto dílů ale řešit nemusíte. Někteří to už možná prokoukli, ale motorka není skutečná. Jde o počítačový model s neuvěřitelným propracováním detailů. Alexey si pohrál i s takovými detaily, jako je oloupaný lak na motoru, špína na pneumatikách, nebo struktura barvy na nádrži.

Nevznikly přitom jenom obrázky, autor se pustil i do videa. To trvá minutu třicet a při jeho tvorbě vyrenderoval za necelé tři týdny dva tisíce snímků v rozlišení 4K. K tomu zvlášť upravil osvětlení a pozadí, takže ve finále některé ze zmíněných snímků renderoval natřikrát. Nakonec vše spojil a ve střižně už jen doladil barvy, střihy a přidal hudbu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 1 Kč
motoostrava přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz



TOPlist