husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati Multistrada V4 až v roce 2021

Pokud s napětím očekáváte představení novinek Ducati pro nadcházející sezónu, máme pro vás jednu důležitou zprávu. Nevíme přesně, jaké modely 2020 budou, ale víme naprosto přesně, který tam nebude. Na Multici s motorem Desmosedici Stradale si budeme muset počkat ještě další rok.

Řada Multistrada je pro Ducati dnes hodně významná, co se prodejů týče. Přitom v době premiéry první verze, tedy vybavené litrovým vzducháčem Desmodue v roce 2003, to vypadalo na takový jednorázový počin. Jenže tehdy byla jiná doba a dá se říci, že Ducati byla v tomto ohledu velmi vizionářská. Věci samozřejmě dostaly jiný náboj v roce 2010, kdy přišla dvanáctistovka s kapalinou chlazeným motorem Testastretta. Dnes má řada Multistrada sedm modelů ve dvou objemech (950 a 1260) a nedávno Ducati oznámila, že byla vyrobena Multistrada s pořadovým číslem 100 000. Šlo o verzi Pikes Peak a německému zákazníkovi ji předal sám šéf Ducati Claudio Domenicali.

Tahle zpráva je možná docela zajímavá, ovšem pro nás nejzajímavější věta se ukrývá na konci tiskové zprávy. „Vývoj jde dál a v roce 2021 dostane rodina Multistrada k dvouválcům 950 a 1260 verzi s novým, specifickým motorem V4.“ Totéž vzápětí potvrdil Claudio Domenicali na svém Twitteru větou: „No Multistrada V4 before 2021!“ Takže potvrzeno definitivně máme, že se vé-čtyřky dočkáme, jen prostě musíme ještě rok vydržet. A jsme zvědavi, jak moc se ten nový specifický motor bude lišit od toho v Panigale. Vypadá to tedy, že jedinou novinkou s agregátem V4 bude teď na podzim již avizovaný Streetfighter. Pokud Italové ještě nevymyslí nějakou kulišárnu…

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 3 Kč
silenymax. přispěl 3 Kč
juryna007 přispěl 3 Kč
ENTERman přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist