husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati Monster 800 a Scrambler - spy photos

Na webu BikeSocial se dnes objevily amatérské snímky dvou připravovaných novinek z Bologni. Těsně před naložením do dodávky fotograf zachytil pravděpodobně finální podobu modelu Monster 800, před bránou do fabriky se zase nechal načapat testovací jezdec na Scrambleru, zahaleném do maskovací kamufláže.

Krátce po uvedení nového modelu Monster 1200 se k nám zřejmě blíží další nový naháč Ducati s motorem menší kubatury. Ten by mohl pohánět rovněž kapalinou chlazený motor Testastretta 11° o objemu 821 ccm, který Ducati používá u poslední generace Hypermotardu. Chytrý marketingový tah, mířený na všechny, kdo nepotřebují k životu 150 koní, a místo dvanáctky raději sáhnou po levnější osmistovce s výkonem 110 koní.
Design se příliš neliší od dvanáctistovky, a podle fotky bude rozdíl jenom v klasické kyvce místo letmo uloženého kola. Cenově by novinka mohla být podobná zmíněnému Hypermotardu (cca 300 000 Kč) a oficiálního představení se fanoušci značky možná dočkají už na akci Ducati Week v červenci tohoto roku.
Zato s vývojem očekávaného modelu Scrambler Ducati ještě není tak daleko. Podle toho, jak aktuálně vypadá testovací prototyp, se dostane do prodeje nejdřív v roce 2015 a uvidíme jej tedy pravděpodobně až na podzim v Miláně.
V tomto případě Ducati nejspíš zůstane u klasiky, tedy vzduchem chlazeného motoru z Monstera 796, který má nejvyšší výkon 84 koní. Scrambler ale dostane fungl nový rám a kyvku, které doplní design ve stylu 60. let. 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist