husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati Diavel - oficiální fotografie

Poté, co internetem proletělo několik špionážních fotografií, které nám odhalovaly podobu nového muscle biku Diavel, se Ducati rozhodlo zveřejnit první oficiální fotografii a pár technických informací.

Ducati ke zveřejnění první oficiální fotografie nového muscle biku Diavel využilo internetovou sociální sí'ť Facebook. Pohled na Diavel zezadu nic nového neodhaluje, vše už známe z dřívějších špionážních fotografií. Nicméně důležitý fakt je ten, že oficiální snímek potvrzuje již známé tvary, masivní dvojitou koncovku výfukového systému, příhradový rám z ocelových trubek a dvojici vertikálních zadních světlometů z LED. Fotografie dále napovídá, že Diavel bude mít malý digitální displej.
Ze zveřejněných technických informací se dozvídáme, že motocykl bude zadní pneumatiku o rozměrech 240 mm a suchou hmotnost slušných 207 kg. Údaj o hmotnosti je velmi zajímavý, protože je celkem jisté, že pohonnou jednotkou bude dvouválec Testastretta, a když bude naladěn "jen" na výkon 150 koní, bude poměr výkonu na kilogram hmotnosti 0,66:1 (Pozn. redakce - pro lepší porovnání počítáno s odhadovanou pohotovostní hmotností 225 kg). Neustále zmiňovaný V-Max od Yamahy má sice výkon 200 koní, ale pohotovostní hmotnost 310 kg, a poměrový výkon je menší = 0,645:1. Pokud bude mít Diavel vyšší výkon, poměr bude ještě lepší ve prospěch Ducati.
Ze zákulisních informací se dále dozvídáme, že Ducati Diavel bude mít brzdový systém Brembo Monobloc s možností ABS, kontrolu trakce DTC (Ducati Traction Control) a mluví se i o možnosti výběru ze 3 palivových map pomocí tlačítka na řídítku a tím si zvolit jízdní režim podle aktuálního počasí či nálady.
Je jasné, že oficiálního představení novinky se dočkáme na blížící se motocyklové výstavě v italském Milánu.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist