journeyman_brezen




Ducati Desmosedici RR v hávu Black Polygon

Krásným příkladem toho, že nástřik může změnit vyznění celé motorky, je dozajista výtvor od britské designérské dílny DeathSpray Custom. Chlapi si vzali do parády italskou střelu s kořeny v MotoGP a oblékli ji do parádních šatiček!

Na samotné Ducati Desmosedici RR nebylo změněno nic, a upřímně, ono toho stejně moc na ladění u téhle bestie není… Změnou prošel opravdu jen nástřik. Desmo RR je vlastně jakousi starší sestrou aktuálního top modelu 1199 Superleggera, ve výrobě byla tahle hračka v letech 2007 a 2008 a vyrobena byla pouze menší série.
Tím více je tato změna visáže unikátní, mnoho věrných fandů značky by totiž původní barvy za nic na světě nevyměnili a podobné projekty považují za znehodnocení klenotu. Takže dostat se k jednomu modelu Desmosedici RR, přebarvit ho a pak s ním hrdě vyjet na veřejnost, to chce trochu odvahy a umu.

Chlapi z DSC si pro představení vybrali londýnskou akci Bike Shed Show, které se konala 24. a 25. května. Na první pohled se díky propracovanému nástřiku může motorka zdát hodně hranatá a její linky navrhoval vyznavač kubismu nebo origami.

Ale je to ale jen hodně povedená barevná kombinace. Červený rám, který občas vykoukne z pod kapotáže, je povedeným oživěním tmavé barvy celého stroje.

Je jasné, že tahle verze ani není zrovna „street-legal“, chybí zde světlomet, blinkry a další silniční vymoženosti. To je asi stejně fuk, tohle je prostě okruhový speciál! Jen na okraj připomeňme základní parametry motocyklu s pořizovací cenou přes 75 000 dolarů. Výkon 147 kW, krouťák 116 Nm, hmotnost 171 kilogramů.

Líbí se vám nástřik Black Polygon? Nebo si myslíte, že jakákoliv odchylka od původní červeno-bílé závodní kombinace se nepřipouští? Za nás rozhodně palec nahoru!

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist