husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati 899 Panigale 2014?

S blížícím se podzimem každoročně houstne výskyt neověřených informací o nových modelech, které výrobci připravují na listopadovou výstavu EICMA do Milána. Další z předem odhalených novinek je menší kopie Ducati Panigale, která byla zachycena během testování v Itálii.

Povídá se o ní už dva roky, tedy od chvíle, kdy byla představena Ducati 1199 Panigale. Tenhle supersport z Bologni je momentálně jednou z nejočekávanějších novinek letošní výstavy EICMA, a bylo jen otázkou času, kdy na internet "uteče" nějaká ta fotečka. Tentokrát se špionážní obrázek dostal ven prostřednictvím italského webu Motociclismo, a největší rozruch vyvolala zadní kyvka nové "baby Panigale". Kdo čekal na letmo uložené kolo, bude se muset smířit s klasickou kyvnou vidlicí.

O technických specifikacích toho zatím moc nevíme - proslýchá se jenom, že nejvyšší výkon má mít hodnotu 150 koní, ale jisté není ani to, zda motor bude mít skutečně objem 899 ccm. Předpokládat se ale dá, že bude mít stejně jako dvouválec z 1199 Panigale výrazně podčtvercovou konfiguraci, a v konstrukci motorky bude fungovat jako podstatná část rámu.
Ducati určitě neošidí i žádný z moderních elektronických systémů. Kontrolu trakce i ABS můžeme čekávat už v základní verzi, volitelné palivové mapy nebo systém elektronicky řízeného brzdění motorem EBC se možná objeví u příplatkového modelu S. O ceně ale zatím nemá smysl ani spekulovat.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist