globalmoto_duben_nolan




Ducati 1199 Panigale R Superleggera

Podle prvních fotek Ducati oblékne avizovanou superlehkou Panigale R do stejného dresu jako legendární Desmosedici. Tahle krasavice je ale technologicky o pořádný kus dál. Mluví se o hmotnosti 166 kg a výkonu přes 200 koní!

Kapitoly článku

Ducati využila nových pravidel World Superbike EVO a postavila závodní speciál, který bude moci - podobně jako BMW HP4 - jezdit i v seriálech třídy  Superstock. Výrazného snížení suché hmotnosti na pouhých 155 kg se podařilo dosáhnout díky použití karbonu a hořčíkových slitin, z motoru ladiči dostali přes 200 koní. Masakr.
Cena nového speciálu Superleggera zatím není oficiálně známá, odhaduje se na 60 tisíc EUR. Pokud je zrovna máte v kapse, do nejbližší prodejny Ducati stejně nespěchejte. Exotická Panigale R Superleggera je určena jenom pro závodní týmy a pár vyvolených, které Ducati sama osloví s nabídkou. Jako první dostali možnost poslat objednávku majitelé modelů Desmosedici RR nebo R, a  75 % z 500 vyrobených kusů už je vyprodáno dřív, než se nová 1199 objeví poprvé na veřejnosti. To se stane na výstavě EICMA už za dva týdny.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist