globalmoto_duben_nolan




Ducati 1199 - maska superbiku odhalena

Jedna z nejočekávanějších motorek letošního roku je bezesporu nová supersportovní Ducati. A jak bývá zvykem, před oficiálním odhalením začínají prosakovat informace.

O připravovaných změnách italského superbiku jsme už něco málo naznačili v zimě v dřívějším článku. Ze špionážní fotografie během testování z okruhu v Mugellu zatím není poznat, zda se bude jednat o bezrámový motocykl, nicméně klasické komponenty superbiku zůstávají: např.: zlatá USD vidlice Öhlins vpředu, jednoramenná kyvka vzadu nebo brzdový systém Brembo...
V Mugellu novou mašinu testoval jeden z nejpovolanějších, 52násobný vítěz šampionátu Superbiků, Troy Bayliss, který v zákulisí novinářům sdělil: "Jediné, co vám mohu o nové motorce říct: Je to bestie!"
Redaktorům z italského magazínu Motociclismo se podařilo někde pod rukou sehnat obrázek masky nového modelu 1199, ze kterého jsou patrné větší nasávací otvory pro lepší přísun vzduchu do motoru a lem diod na horní hraně světlometů. Možnou podobu nové Ducati 1199 naznačuje počítačová studie návrháře Lucy Bara.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist